ДОБРУДЖА ИЗПУСНА ПОБЕДАТА В ПАЗАРДЖИК

Отборите на Хебър и Добруджа завършиха при резултат 1:1 в Пазарджик в сблъсък от 32-ия кръг на Втора професионална лига. „Жълто-зелените” могат да съжаляват, че изпуснаха победата, защото до 83-ата минута водеха в резултата. Първото попадение на стадион “Георги Бенковски” реализира Цветан Илиев (61). Точката за тима на Николай Митов донесе Йордан Тодоров (83).

След четвърт час Красимир Илиев от Хебър напусна контузен, а мястото му на терена зае Георги Каракашев. В 23-ата минута Евгени Игнатов стреля, но стражът на Добруджа Димитър Илиев се намеси и отрази удара. В 31-ата минута Тодор Чаворски погледна смело напред, след което шутира, но прати топката високо над вратата. Седем минути по-късно Чаворски отново застраши вратата на Илиев, но изстрелът излезе в аут.

В 60-ата минута Георги Каракашев фаулира Ерик Почански в наказателното поле на Хебър и реферът посочи бялата точка за тима от Добрич. Зад топката застана Цветан Илиев, който с лекота прати топката в долния десен ъгъл на Дебърлиев – 1:0 за Добруджа. В 77-ата минута гостите организираха добра контраатака, която обаче не завърши с гол. Иван Винков бе изведен зад отбраната на Хебър, напредна с топка в крака и шутира по земя към вратата на домакините, но прекалено леко, за да затрудни Дебърлиев, който спаси. В 83-ата минута домакините стигнаха до изравнителното попадение. Милен Николов центрира майсторски в наказателното поле към Йордан Тодоров, който простреля стража на Добруджа. В 90-ата минута “жълто-зелените” направиха невероятен пропуск. Стефан Митев излезе сам срещу стража на домакините, но стреля в тялото на Петър Деберлиев. При добавката Eрик Почански изпрати кълбото над вратата.

След този мач Добруджа е на 12-о място с актив от 30 точки, Хебър е шести в подреждането с 45 точки. В следващия кръг момчетата на Светослав Петров ще премерят сили със състава на Янтра 2019 (Габрово). Срещата е на 16 май, неделя, от 15:30 часа на стадион „Дружба” и ще бъде предавана пряко по „Диема спорт”.

 

  • СЕВЕРОИЗТОЧНА ТРЕТА ЛИГА

РЕЗУЛТАТИ – XXVII КРЪГ

Светкавица (Търговище) – Ботев (Нови пазар)         3:0

Спортист 2011 (Г. Тошево) – Черноморец (Балчик) 2:3

Шумен 2007 (Шумен) – Устрем Д (Дончево)   0:2

Тополи 2010 (Тополи) – Дунав (Русе)    1:3

Черноломец (Попово) – Лудогорец III (Разград)      2:1

Спартак 1918 (Варна) – Кубрат 2016 (Кубрат)        3:0 сл.

Интер (Добрич) – Доростол (Силистра) 2:4

Септември 98 (Тервел) – почива

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ

  1. Спартак (Вн) 25 19     5       1       73:9  62
  2. Черноморец 25     18     3       4       68:23 57
  3. Светкавица 26     17     1       8       64:23 52
  4. Септември 25     15     4       6       50:22 49
  5. Дунав (Русе) 25     14     4       7       52:29 46
  6. Шумен 2007 25     14     2       9       50:33 44
  7. Черноломец 26     13     5       8       56:33 44
  8. Лудогорец III 25 13     5       7       63:24 44
  9. Устрем (Дон) 25 13     2       10     47:43 41
  10. Доростол 25 11     2       12     29:45 35
  11. Спортист 25 7       2       16     32:72 23
  12. Ботев (НП) 25 6       3       16     23:61 21
  13. Тополи 26 4 1       21     21:67 13
  14. Интер 25 2       1       22     22:102        7

 

ПРОГРАМА ЗА XXVIII КРЪГ

15 май 2021 г., събота, 17:00 ч.

Дунав (Русе) – Шумен 2007 (Шумен)

Доростол (Силистра) – Спортист 2011 (Г. Тошево)

Ботев (Нови пазар) – Черноломец 1919 (Попово)

16 май 2021 г., неделя, 17:00 ч.

Устрем (Дончево) – Интер (Добрич)

Черноморец (Балчик) – Спартак 1918 (Варна)

Кубрат 2016 (Кубрат) – Септември 98 (Тервел) – сл.

Тополи 2010 (Тополи) – Лудогорец III (Разград)

Светкавица (Търговище) – почива

НИКОЛАЙ КОСТОВ СИ НАМЕРИ НОВ ОТБОР В КАЗАХСТАН

Добричлията Николай Костов ще застане начело на казахстанския Актобе, съобщават местните медии. Бившият наставник на Левски и Ботев (Пловдив) ще замени на поста Алексей Багу. Белоруският специалист вече се раздели с клуба по взаимно съгласие, информира sportal.bg. Ръководството на Актобе бързо е намерило общ език с Костов и двете страни са уредили всички формалности и са постигнали споразумение. Остава да се изчака одобрението на кандидатурата на Костов. Той вече е кандидатствал за виза. Веднага след като бъде одобрен, българинът ще отлети за Казахстан.

Николай Костов има сериозен опит в чужбина. Той е водил Анортозис, Олимпиакос (Никозия), АЕК Ларнака, Бананц, Металург (Донецк), Карпати (Лвов), Таврия, Тосно, Стал (Камянске) и Шахтьор (Караганди).

ГРИГОР ДИМИТРОВ ОТПАДНА В ПЪРВИЯ КРЪГ В РИМ

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров направи 31 грешки (и 17 уинъра) и отпадна още в първия кръг на “Мастърс”-а в Рим с 4:6, 6:7(2) за 1 час и 42 минути игра от Алехандро Давидович-Фокина. 48-ият в световната ранглиста испанец прави доста добър сезон на клей, след като игра четвъртфинал в Монте Карло и полуфинал в Ещорил. В Рим той вече преодоля двама съперници в квалификациите – Флавио Коболи и Корентен Муте в два сета.

ИНИЕСТА НЯМА ДА СПИРА С ФУТБОЛА

Бившият капитан на Барселона Андрес Иниеста направи възможно най-добрия си подарък за рождения ден. Легендата на испанския футбол удължи договора си с японския клуб Висел Кобе с още две години и обяви, че иска да помогне максимално на амбициите на тима да стане най-добрият отбор в Азия.

БУФОН СЛАГА КРАЙ НА КАРИЕРАТА СИ В ЮВЕНТУС

Легендата на Ювентус Джанлуиджи Буфон си тръгва от клуба в края на сезона, когато изтича договорът му. Така 43-годишният вратар ще сложи край на невероятната си кариера за “бианконерите”. Той обаче още не е сигурен дали ще се раздели с играта през лятото. “Бъдещето ми е ясно. Това красиво и много дълго преживяване с Юве ще приключи в края на сезона. Или ще сложа край на кариерата си, или ще намеря ситуация, която ми дава възможност да играя и да получа друго предизвикателство в живота си. Мисля, че дадох всичко за Юве. Получих всичко и повече не може да бъде направено. Стигнахме края на един цикъл”, сподели Буфон пред Bein Sports.

Джиджи пристигна в Торино през 2001 г. от Парма и прекара 17 години там. Той опита нещо различно и прекара един сезон в Пари Сен Жермен, но през 2019 г. се завърна в любимия си клуб. Този сезон той игра в седем мача от Серия „А” и в три от тях запази вратата си суха. Очаква се последният му двубой за Старата госпожа да е на 19 май във финала за Купата на Италия срещу Аталанта.

Буфон коментира представянето на Юве през този сезон: “Липсваше ни постоянство. В мачовете срещу отборите от топ 5, топ 6, често печелехме. Загубихме глупави точки срещу тимове по-надолу в класирането. Това означава, че сме отбор, който не си е изградил характер.”

Вратарят говори и за отношенията си с Кристиано Роналдо: “Имам отлични отношения с Роналдо. Той се държи прекрасно с мен. Той вкара много голове, както винаги. Когато отборът не върви, и индивидуалностите страдат.”

ПРЕГОВОРИТЕ МЕЖДУ МЕСИ И БАРСЕЛОНА ЗАПОЧНАХА

Барселона и Лионел Меси са започнали преговори за нов договор на суперзвездата с клуба. Новият президент на “лос кулес” Жоан Лапорта и бащата и агент на аржентинеца Хорхе Меси са имали няколко разговора в последните дни, съобщава каталунското издание Sport. Настоящият контракт на навършващия 34 години следващия месец Меси с Барселона изтича на 30 юни.

Финалната оферта на клуба към играча обаче ще зависи от резултатите от вътрешния одит на финансовото състояние на клуба, посочват от Sport. Според изданието Лапорта и Хорхе Меси са положили основите на евентуалното споразумение. Президентът на Барса е разяснил на бащата на Меси детайлите по контракта, който е замислил. Предложенията са се харесали на семейство Меси, като и двете страни имат ясна идея как да изглежда новият договор, но все още трябва да се уточняват различните подробности.

Планът на Лапорта е да предложи на Меси договор, който да задържи аржентинеца на “Камп Ноу” и след края на активната му футболна кариера. Едно от притесненията на Меси е свързано с проекта на клуба за представянето на тима през следващия сезон. Аржентинецът все още е много гладен за победи и иска да се бори за спечелването на Шампионската лига. Не е ясно и каква ще бъде лятната селекция на тима, като привличането на нови футболисти ще зависи от гореспоменатия одит и продажбата на играчи. Според Sport обаче едно е ясно – трансферна цел №1 на Барселона това лято е норвежкият нападател на Борусия (Дортмунд) Ерлинг Холанд. “Все още има да бъде извървян дълъг път, но първата стъпка е направена, при това с положителен резултат. Всичко сочи към това, че сега Меси е по-близо отвсякога до оставане в отбора, въпреки че по-твърдо съгласие би могло да бъде постигнато едва след седмици. Но вижданията на Лапорта, Лионел Меси и Хорхе Меси се припокриват, а такова разбирателство не беше налице между семейство Меси и предишния президент на Барса Джосеп Мария Бартомеу”, пише Sport. От изданието добавят, че двата клуба с най-големи шансове да отмъкнат Меси от “Камп Ноу” – Манчестър Сити и Пари Сен Жермен, наблюдават ситуацията, но при всички случаи аржентинецът първо ще изслуша офертата на Барселона, преди да вземе окончателно решение.

ЛЬОВ ВРЪЩА МЮЛЕР В БУНДЕСТИМА ЗА ЕВРО 2020

Селекционерът на Германия по футбол Йоахим Льов мисли да върне Томас Мюлер в националния отбор за Евро 2020 това лято, твърди вестник “Билд”. Според изданието, Льов вече се е обадил на халфа на Байерн (Мюнхен) и го е уверил, че иска отново да разчита на него.

Мюлер за последно игра за Германия през ноември 2018 година в Лигата на нациите. През март 2019-а той беше освободен от националния отбор заедно със съотборника си Джером Боатенг и със защитника на Борусия (Дортмунд) Матс Хумелс.

Призивите за завръщане на Мюлер станаха по-настойчиви през последната година, тъй като полузащитникът се превърна в основен играч на Байерн под ръководството на старши треньора Ханзи Флик, а баварците спечелиха Бундеслигата, Купата на Германия и Шампионската лига миналия сезон.

Льов ще обяви състава за Евро 2020 на 19 май. Заради пандемията от коронавирус европейското първенство беше отложено с една година, а сега треньорите ще имат право да повикат 26 играчи, с трима повече от обикновено.

Евро 2020 ще започне на 11 юни, а Германия стартира кампанията си на 15 юни срещу световния шампион Франция в Мюнхен. Йоахим Льов ще напусне поста си след турнира, а негов заместник почти сигурно ще бъде Ханзи Флик.

ДЖОШУА СРЕЩУ ФЮРИ ПРЕЗ АВГУСТ В САУДИТСКА АРАБИЯ

Битката за абсолютната титла в тежка категория между британските боксьори Тайсън Фюри и Антъни Джошуа ще се състои на 7 или 14 август в Саудитска Арабия, съобщи за “Скай Спорттс” промоутърът на Джошуа – Еди Хърн. Фюри и Джошуа се договориха да проведат два двубоя през 2021 година. Първият от тях ще се състои в Саудитска Арабия. “Мисля, че всички вече знаят, че този мач ще се проведе в Саудитска Арабия на 7 или 14 август. Ще бъде впечатляващо събитие”, каза Хърн.

На 2 май промоутърът на Фюри – Боб Аръм, обяви, че срещата е на път да бъде отменена, но по-късно Хърн отрече информацията.

31-годишният Джошуа запази поясите си на WBA, IBF, WBO и IBO с нокаута си в деветия рунд в мача срещу българина Кубрат Пулев на “Уембли Арена” на 12 декември миналата година. Той има 24 победи на професиналния ринг (22 с нокаут) и 1 загуба.

32-годишният Фюри е притежател на титлата в WBC, след като победи Дионтей Уайлдър през февруари 2020 година. Той има 30 успеха в кариерата (21 с нокаут) и едно равенство. sportal.bg

 

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  10. РИБОЛОВ
  11. ГЮВЕЧ
  12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  13. България – Китай 中国保加利
  14. РЕСТОРАНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
  15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  16. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт

Erin Heatheron
  1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  2. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА