Доброволци събират храна за бездомните животни в Каварна

0
600
В Каварна стартира благотворителна инициатива за събиране на храна за бездомните животни и тези, приютени от доброволци.

В студените дни е все по-трудно за животните навън да намират храна, най-често те гладуват с дни, а някои дори не преживяват зимата. Затова доброволци от Каварна са решили да се погрижат за своите четириноги приятели, оставени на произвола на съдбата.

За идеята ни разказва един от доброволците – Теодор Василев.

„За съжаление повечето хора се отнасят лошо с животните, удрят ги, убиват ги, а това не е начинът да се решат проблемите, според мен тези проблеми ще стават все повече и повече. Единственото решение е да се погрижим за тях и да ги нахраним”, категоричен беше той.

„Не може да се очаква животните да посрещат добре хората, ако те не се държат добре с тях. Всички можем да си живеем заедно стига да се отнасяме добре един към друг, включително и с животните можем да си живеем добре, стига да се погрижим за тях”, допълни Теодор Василев.

Всеки, който желае, може да се включи в инициативата като остави храна, каишки и препарати за обезпаразитяване в кутии, поставени в зоомагазините на пазара и до пощата в крайморския град.

Доброволците периодично ще събират даренията и ще ги разпределят за бездомните животни и тези, приютени от хората в Каварна.

Целта е тази кампания да стане целогодишна.

News