Училищния звънец удари за 1068 ученици в Община Каварна, първокласниците са 96.

0
394

Учебната 2023/2024 година първо бе открита в ОУ “ Св. Св. Кирил и Методий“, село Белгун, където посрещнаха общо 54 свои възпитаници, от които 5 първокласници.

Тържеството по откриването на новата учебна година бе уважено от кмета Елена Балтаджиева, която поздрави първокласниците, учениците и учителския колектив, На всички деца кметът пожела да се учат, да успяват, да уважават учителите и родителите си и с лекота да усвояват всеки учебен предмет.

Официалното начало на тържеството по случай откриването на новата учебна година в най голямото училище на територията на общината, СУ „Ст. Караджа“ бе дадено с посрещане знамето на училището, издигане на българският трибагреник и химна на Република България. Училищния праг тази година прекрачиха общо 530 ученици. Броят на първокласниците в средното училище е 45.

Кметът Елена Балтаджиева събра пожеланията към всички свързани с училището и образованието в приветствено слово.  ” Мили първокласници, вие сте най-специални – първи прекрачвате прага на училището. Забавлявайте се в часовете, не допускайте да изчезне детския ви порив за знания, игри и развлечения. Имайте своите незабравими дни с първите си учители, които с вяра ще ви водят напред и ще отварят пред вас вълшебните врати на знанието.”

ОУ “Й. Йовков“ посрещна 307 ученици. Разпределени в две паралелки 47 първокласници за първи път станаха част от тържествената атмосфера по откриването на новата учебна година. Официални гости на тържеството бяха кметът Елена Балтаджиева, представители на общинска администрация и директори на детски градини.

Градоначалникът поздрави присъстващите, като пожела   възпитаниците на основното училище да усвояват с ум и мисъл всеки учебен предмет, откривайки в знанието онова, което ще им донесе радост и лична творческа удовлетвореност.

На добър час на всички възпитаници, учители и родители пожелаха кмет, директор и гости  на празника и в ПЗГ „Тимирязев“. Общия брой ученици в професионалната гимназия е 177. 43-ма са осмокласниците избрали училището, за да продължат следващият етап от обучението си. Най малките осмокласниците сформират две паралелки в професиите “Администратор в хотелиерството”, Фермер” и “Техник-растениевъд” В своя празничен поздрав към учениците и колектива на професионалната гимназия, кметът Балтаджиева се обърна с думите: “Не се страхувайте, бъдете смели. Пътищата на живота са изпълнени с нови за вас предизвикателства – знам, че ще ги преборите и ще се доказвате  Желая на всички ползотворна и благополучна нова учебна година!