Граждани протестират пред МВР срещу оставането на Калин Стоянов на поста вътрешен министър и в служебния кабинет

0
63



Граждани протестират пред Министерството на вътрешните работи (МВР) срещу оставането на Калин Стоянов на поста вътрешен министър и в служебния кабинет. Организатори на протеста са сдружение „Боец“ и е под надслов „Оставка на Калин Стоянов за честни избори!“. От сдружението смятат, че Стоянов е отговорен за купуването на гласове по време на местните избори и казват, че разполагат с конкретни данни за неговата отговорност.

В района около вътрешното министерство има засилено полицейско присъствие и ул. “6-ти септември” е блокирана.

Събралите се на демонстрацията искат смяна на вътрешния министър, защото, според тях, той не си е свършил работата, както трябва и подозират, че е обвързан с политически партии. Протестиращите скандират “Оставка на Калин Стоянов”. 

БТА припомня, че в петък миналата седмица кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев предложи проект на структура и състав на Министерски съвет, като за министър на вътрешните работи беше номиниран Калин Стоянов. 

По-късно в същия ден главният секретар на МВР Живко Коцев оттегли подадената си оставка. На брифинг в Министерския съвет, заедно с премиера в оставка Николай Денков, главният секретар обяви, че молбата му за напускане е била „провокирана и подадена под огромен психологически и морален натиск“, а Денков каза, че натискът е бил от страна на вътрешния министър и високопоставени лица в прокуратурата. 

По-рано днес премиерът в оставка сезира прокурор Даниела Талева за този случай. 

/РН/



Източник БТА