ГДБОП домакинства международна конференция за противодействие на киберпрестъпността ​

0
134

©

Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” ще бъде домакин на международна конференция за ефективно противодействие на киберпрестъпността: “E(I)mpact on Cybercrime”. Ще участват водещи специалисти в областта на правоприлагането от всички страни – членки на ЕС, агенции и институции на Съюза, страни извън ЕС, както и от съответните международни организации, съобщават от МВР.

Форумът ще събере представители на 30 държави и се реализира в рамките на проект “Подкрепа за ГДБОП за изпълнение на дейностите по EMPACT”, финансиран по линия на фонд “Вътрешна сигурност”.

Той ще предостави възможност на международно признати експерти в областта на противодействието на киберпрестъпността да обсъдят предизвикателствата, трудностите и да обменят опит по отношение на заплахите в контекста на приоритетите на EMPACT 2022+, свързани с киберпрестъпността – кибератаки, сексуална експлоатация на деца в интернет, онлайн финансови измами, престъпления срещу интелектуалната собственост, извършвани с помощта на интернет. Ще бъдат обсъдени и разследванията на даркнет и измами с криптовалути.

В рамките на откриването на конференцията приветствие към участниците ще отправи заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник