В Доспат проведоха обществено обсъждане на предложение за поемане на дълг за закупуване на техника

0
56



Община Доспат проведе днес обществено обсъждане на идеята за поемане на дългосрочен дълг за закупуване на самосвал за биоразградими отпадъци и високопроходим автомобил, съобщи за БТА заместник-кметът Славейко Сельошев. Той посочи, че до обсъждането, както и на самото обсъждане, не са постъпили предложения.

Дискусията по намерението на общинската управа да изтегли кредит в размер на 200 000 лева се проведе преди обяд. Пред жители на общината Славейко Сельошев представи подробности за дълга. „Той е допустим съгласно изискванията на Закона за публичните финанси и е в съответствие с решението на Общинския съвет (ОбС) за приемане на бюджета на общината за 2024 година, в което е определен размерът на дълга, който общината може да поеме допълнително“, посочи заместник-кметът. Според него общината няма да има проблеми с обслужването на дълга и плащанията по него ще бъдат приоритет.

Със средствата от заема Община Доспат планира да закупи техниката при условията на финансов лизинг за срок до 60 месеца.

Едната машина ще бъде използвана за товарене на биоразградими зелени отпадъци, а вторият автомобил ще се ползва от администрацията, за да бъде подобрено обслужването на населението.

/ЛРМ/



Източник БТА