В Административния съд в Добрич са образувани 30 дела през отиващата си година по Закона за управление на средствата от европейските структурни и инвестиционни фондове, като сред тях най-много са заведените от общините, съобщи кореспондентът на БТА Юлия Христова.
Съдебните казуси са свързани с наложени финансови корекции или с откази за финансиране на проекти по оперативните програми “Иновации и конкурентноспособност”, “Развитие на човешките ресурси”, “Околна среда” по програмата за трансгранично сътрудничество “Interreg V-A Румъния-България”, по програма “Опазване на околната среда и климатични промени”, посочват от съда. Подадени са и жалби от фирми за отказана подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията с Covid-19.
Административният съд вече е отхвърлил жалбата на община Добрич за наложена финансова корекция от над 31 000 лева по проект за изграждане на наблюдавано жилище за младежи с подкрепата на оперативната програма “Региони в растеж”. Отхвърлена е и жалбата на община Шабла срещу наложена финансова корекция по разходите за строителен надзор при реконструкцията на улици. С акт на касационна инстанция на община Балчик обаче е отменена финансова корекция от близо 108 000 лева по проект за представяне на регионалното културно наследство чрез 3D филми, според публикуваните съдебни решения.

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  10. РИБОЛОВ
  11. ГЮВЕЧ
  12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  13. България – Китай 中国保加利
  14. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  15. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  16. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  17. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА