Административен съд – Добрич възстанови от днес разглеждането на дела в открити съдебни заседания, попадащи в Приложението от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение при стриктно спазване на епидемиологичните мерки, съобщават от съдилището.

Първите дела, които разглежда съдът, са образувани по жалби срещу ревизионни актове и срещу изменения на ПУП.

Достъпът на външни лица е ограничен и е регламентиран със Заповед на административния ръководител Красимира Иванова.

Делата се разглеждат в съдебна зала № 1, като съдът и страните са разделени от прозрачен параван. След всяко заседание на съответния съдебен състав задължително се извършва дезинфекция на съдебната зала.

По време на извънредното положение магистратите са изготвили съдебни актове по всичките 26 броя дела от обявените за решаване в открито заседание, информират още от Административен съд – Добрич.

Изготвените съдебни актове са публикувани на сайта на съда. Съобщения до страните за подлежащите на обжалване актове, за времето на извънредното положение, са изпратени само по делата, попадащи в приложението към чл. 3, т. 1 от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, а останалите ще бъдат съобщавани на страните след края на извънредното положение, уточняват от съдиището. Същевременно са били решени в закрито съдебно заседание и 16 дела.

През периода от 16.03.2020 г. до 24.04.2020 г. са образувани 10 броя частни административни дела, от които са приключени 9 броя. Към 24.04.2020 г. висящите дела в Административен съд – Добрич са 160, от които 142 са насрочени и 18 са без движение. За датите на разглеждане на делата страните, адвокатите и вещите лица са уведомени по електронен път и по телефон.  https://dnews.bg/