Възпитаници на Миланската скала и Болшой театър играят в балета „Ромео и Жулиета“ тази събота в НДК

0
51



Възпитаници на Миланската скала и Болшой театър ще са в главните роли в балетния спектакъл „Ромео и Жулиета“. Събитието е на 9 март в зала 1 на НДК, съобщават от „Монте мюзик“

Музиката е на Сергей Прокофиев изпълнява симфоничният оркестър на Държавната опера във Варна с диригент Иван Великанов.

Изявени солисти с международно признание са избора на режисьора и балетмайстор Сергей Бобров за главните роли в грандиозния спектакъл. Ученик на Мая Плисецкая и солист на Болшой театър, Бобров е перфектен хореограф, който внимателно подбира артистите, с които работи, коментират от „Монте мюзик“. Преди години професията го среща с любовта на живота му – Наталия. Впоследствие, стават семейство и споделят творческия си път. Грациозна, със силно сценично присъствие, перфектна във всеки детайл на танца Наталия Боброва се превъплъщава в ролята на Жулиета.

Ромео е завършилият театралната академия към Миланската скала – Мирко Андреути. Още двама възпитаници на академията в Милано са сред главните действащи лица в постановката – Алесио Кавалера като Тибалт и Виторио Сколе като Меркуцио.

„Първото, което ще види публиката в зала 1 на НДК при вдигането на завесата, е един от светлите и изпълнени с живот площади в ренесансова Италия, където започва разказът за най-великата история за живота и смъртта. Постановъчният екип на продукцията е вложил много мисъл при създаването ѝ, като е успял да трансформира словото и театъра в една модерна хореографска форма, която въздейства от първата до последната минута. Впечатляващи са костюмите на художничката Ася Стоименова – стилни, попили от цветовете и формите на различни култури, но създадени с мярка и вкус“, разказват организаторите.

Припомнят, че трупата Варненската опера преди дни се завърна от гастрол във Великобритания, през февруари тази година гостува в трите най-големи града в Швейцария – Лозана, Цюрих и Женева, където представи балета „Пепеляшка“. Миналото лято в Париж имаше три изпълнения на „Лебедово езеро“, изиграни от варненци на сцената на La Seine Musicale.

/ДД



Източник БТА