Приключи градският кръг на състезанието „Буквоплет“, организирано от Лайънс клуб Добрич. Второкласниците от четири училища: ОУ „Хан Аспарух“, ЧПГ „Леонардо да Винчи“, СУ „П.Р.Славейков“ и СУ „Димитър Талев“ демонстрираха своите знания и умения по роден език. Състезанието беше забавно и много оспорвано. Госпожа Нела Георгиева – старши експерт по български език и литература в РУО Добрич, изрази своето възхищение от добрата подготовка, която имаха участниците. Компетентното жури беше затруднено с определяне на победителите, защото всички участници се представиха отлично. Класирани за националния кръг на състезанието са учениците Максим-Ивайло Петев от II“г“ клас и Петина Ивайлова Кирякова от II“б“ клас от СУ „П.Р.Славейков“.

Награди на участниците и победителите връчиха президентът на Лайънс клуб Добрич госпожа Весела Панчева и ковчежникът на клуба госпожа Мария Василева.

Всички присъстващи бяха единодушни, че това е полезна инициатива, която има потенциал да обхване всички училища на територията не само на града ни, но и в цялата област.