ДЕНИЦА САЧЕВА: ГРИЖАТА ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ ТРЯБВА НЕПРЕКЪСНАТО ДА СЕ НАДГРАЖДА

0
464

 

“Добрият диалог е предпоставка грижата за хората с увреждания да бъде непрекъснато надграждана. Политиките за тази част от обществото трябва да ни консолидират”. Това каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Добрич и бивш социален министър Деница Сачева след среща с представители на Националния съвет за хората с увреждания, На нея присъстваха още заместник-председателят на ГЕРБ и водач на листата в Габрово Томислав Дончев, водачът във Велико Търново проф. Костадин Ангелов и кандидатите за народни представители Илияна Жекова и проф. Асен Балтов.

По думите на Сачева е важно най-уязвимите да усещат подкрепа от държавата независимо от политическата обстановка. „В предходното Народно събрание приехме предложение хората с изтекли ТЕЛК решения да продължат да получават пенсиите си до издаване на новите определения“, припомни тя. В програмата на коалицията са разписани конкретни мерки как да бъде подпомогната интеграцията им в обществените и икономическите процеси на страната. Процесът по изграждане на по-достъпна среда ще продължи чрез предоставяне на висококачествени помощни технически средства. Ще се въведат и данъчни облекчения за работодатели, които осигуряват дистанционна или почасова заетост, включително на безработни родители на деца с увреждания.

„Нашето разбиране е, че тези хора имат нужда както от финансова помощ, така и от качествени социални услуги. Затова извеждаме като приоритет осигуряването на достатъчно и добре квалифицирани кадри за институциите. Ние бяхме първите, които обърнаха сериозно внимание на приобщаващото образование в училищата. То ще продължи да бъде акцент в бъдещите ни действия, за да осигурим благоприятна среда и подкрепа за личностно развитие на всяко дете“, каза още Сачева.

Днес водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Добрич посети и местния клон на Съюза на слепите, където заедно с членовете му обсъдиха усъвършенстването на механизма за предоставяне на лична помощ, реформата в системата за социално подпомагане чрез окрупняване и въвеждане на нови видове подпомагане и др.

 ГЕРБ – Добрич

Купуването и продаването на гласове е престъпление