ВСУ са изтласкали руснаците от позициите им южно от Бахмут

0
159

©

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) постепенно овладяват позиции на Бахмутско направление и са постигнали напредък източно от Невелское в Донецка област и западно от Вербово в Запорожка област, се казва в последния доклад на базирания във Вашингтон Институт за изучаване на войната (ISW), предава РБК-Украйна.

Генералният щаб на ВСУ съобщава, че украинските войски са постигнали частичен успех на Бахмутското направление и са изтласкали руските войски от позиции южно от града. Командващият сухопътните сили на Украйна генерал-полковник Александър Сирски увери, че военните на Киев постепенно си връщат позиции в района.

Руски “военкор“ съобщава, че украинските сили напредват в Клещеевка през последните три дни и контролират половината село. Други руски източници твърдят, че в района на населеното място продължават позиционните боеве.

Министерството на отбраната на Руската федерация разпространи информация, съгласно която украинските войски са извършили настъпателни операции край Орехово-Василовка, Яковловка, Соледар, Клещеевка, Андреевка и Курдюмовка и са прекъснали руските сухопътни линии северозападно от Клещеевка.

А според ГЩ на ВСУ руските войски са атакували неуспешно близо до Железнянски, Орехово-Василовка, Клещеевка и Биела гора.

ВСУ провеждат настъпателни действия по линията Авдеевка-Донецк. Геолокационни кадри показват, че украинските сили са напреднали източно от Невелское.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник