ВСУ: Русия е съсредоточила 52 хиляди души на Бахмутското направление

0
134

©

Русия е съсредоточила 52 хиляди души на Бахмутското направление. Общо в източното направление има около 150 000 души. Това е съобщил говорителят на пресслужбата на Източната група войски Иля Евлаш, цитиран от РБК-Украйна.

“Там държат 52 000 души персонал и приблизително 274 танка. Повече от хиляда бронирани машини, както и 150 артилерийски системи и малко повече от 120 реактивни системи за залпов огън (РСЗО) “, е заявил той.

“Те също така съхраняват доста голяма част от техниката си. Около хиляда танка, около 3 хил. бойни бронирани машини, хиляда артилерийски системи и 600 РСЗО. Достатъчно голяма групировка”, е добавил Евлаш.

Той е заявил, че загубите на руските сили на изток надвишават загубите на Украйна 7-8 пъти, което “противоречи на всяка военна логика и наука“.

Украинската медия припомня, че през последните дни нейните бойци отново извършват настъпателни действия на южния фланг на Бахмутското направление. По-специално, украинските войници напредват в районите на Андреевка, Курдюмивка и Клещеевка.

Сутринта на 15 септември Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна потвърди освобождаването на селището Андреевка в Донецка област.

Бойците от 3-та десантно-щурмова бригада са съобщили, че са поразили 72-ра отделна мотострелкова бригада на Руската федерация в Андреевка заедно с командването. Според ВСУ превземането и задържането на Андреевка е пътят към пробив на десния фланг от Бахмут.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник