ВСУ напредват южно от Работино и по фланговете край Бахмут

0
153

©

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) продължават офанзивата си, като напредват южно от Роботино в Запорожка област и водят настъпателни операции на Бахмутско и Мелитополско направление. Съответното обяви говорителят на Генералния щаб на ВСУ Павел Ковалчук ​​в ефира на телемаратона, предава УНИАН.

“Напредват по направлението Работино-Новопрокоповка, закрепват се на постигнатите рубежи, нанасят огневи поражения с артилерия по идентифицираните вражески цели, осъществяват мерки за контрабатареен бой“, обясни Ковалчук.

По думите му на Бахмутското направление ВСУ продължават да водят настъпателни действия южно от града. Там руснаците понасят значителни загуби в личен състав, въоръжение и техника, увери говорителят. Също по това направление руските сили преместват части и войски и използват резерви.

В същото време, според Генералния щаб, украинските сили за отбрана продължават да сдържат настъплението на руските войски край Авдеевка и Маринка. Руснаците са провели неуспешни настъпателни действия в района на Маринка, Донецка област.

 “Също така на Лиманско и Бахмутско направления врагът проведе неуспешни настъпателни действия в района на Новоегоровка и северно от Клещеевка. Тежките боеве продължават“, добави говорителят.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник