ВСУ: Кримският мост е излишен и Русия се опитва да отгатне момента, в който това ще стане ясно

0
167

©

Ръководителят на Съвместния координационен пресцентър на отбранителните сили на Южна Украйна Наталия Хуменюк е заявила, че новата “атака” на Кримския мост е тактика на руснаците и е разбираемо, защото “обекът е излишен” и те се опитват да отгатнат момента, в който това ще стане очевидно за абсолютно всички”, предава УНИАН.

Тя е коментирала информацията на руските сили за предполагаемото унищожаване на три безпилотни катера  при опит за атака на Кримския мост.

“Фактът, че те постоянно мечтаят за нещо в близост до Кримския мост, е разбираем. Защото диагнозата е точна, а строежът е излишен. А те просто се опитват да отгатнат момента, в който това ще стане очевидно за абсолютно всички”, е заявила Хуменюк.

“Защото изтеглянето на резервите, попълването на запасите – всичко това трябва да става точно през този мост. Но той не работи и не работи в степента, на която разчитат. И затова, като правило, те трябва по някакъв начин да оправдаят и строителството на фериботите наоколо, и постоянното затваряне на този мост, и ученията, които провеждат там”, е допълнила Хуменюк.

По този начин, е добавила тя, руснаците всеки път имат определена “легенда”, с която да обяснят непонятното си поведение.

“Още веднъж ви напомням: освобождаваме територията на Украйна постепенно в цялата ѝ площ, там, където е разположен врагът, там, където има окупирани територии. Но как, какво и кога правим, съобщаваме само когато имаме право да обявим.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник