ВСУ издигнаха украинското знаме на левия бряг на Днепър в Херсонска област (ВИДЕО)

0
175

©

Войници от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са издигнали националното знаме на страната на левия бряг на река Днепър в Херсонска област, предава РБК-Украйна, като пояснява, че флагът се вее над т.нар. сива зона.

На публикуваното в социалните мрежи видео се вижда, че войниците са издигнали знамето на една от сградите на територията на градинарска кооперация “Дорожник“. “Там военнослужещите Андрей и Иван забелязали стълб за знаме и решили да го използват“, обяснява агенцията.

Твърди се, че мястото, на което е издигнато украинското знаме, се намира близо до Антоновския мост. РБК-Украйна обаче подчертава, че към настоящия момент няма официална информация за събитието. Въпреки това проектът Deepstate определи част от територията близо до Антоновския мост като “освободена от отбранителните сили на Украйна“.

По-рано украинското командване съобщи, че ВСУ активно подготвят плацдарм за настъпление в Южна Украйна. Работи се за унищожаване на линии за снабдяване, командни пунктове и складове на руснаците, поясниха военните на Киев.

За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник