Ванина Григорова от Студио „Сарандев“ отново ще се потопи в магията на Националния фестивал „Детска мелодия на годината“

0
450
Десетгодишната Ванина Григорова от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич е особено щастлива, че за втори път е избрана да представя нова авторска песен в Националния фестивал “Детска мелодия на годината”.
Преди две години – през 2020-та тя получи шанса да бъде едно от децата, определени да изпълнят 14 новосъздадени детски песни. Тогава Ванина подготви и записа в студио песента „Един за друг“. След това участва и в реализацията на видеоклип към нея: https://www.youtube.com/watch?v=piql9Dt1ylg
Композиторът Минко Ламбов бе особено удовлетворен, защото песента му в изпълнение на малката чаровница от Студио „Сарандев“ зае престижното трето място в крайното класиране.
В събота – 14 май на Фейсбук страницата на фестивала Директорът на форума Надя Ботева обяви изпълнителите на новите 14 детски песни в „Детска мелодия на годината“ 2022, сред които е и Ванина. Талантливата добричлийка ще работи в дует с друг малък певец – Леон Даниел от град Дряново. Те заедно трябва да представят песента „Имен ден“ – музика и аранжимент Красимир Илиев, текст Мария Маринова.
На малката Ванина и на нейния вокален педагог Елена Карабельова им предстои много работа по разучаването на песента и подготовката ѝ за студиен запис. Да пожелаем успех на Ванина в петото издание на фестивала „Детска мелодия на годината“!