Средното училище в Шабла изпрати своите абитуриенти

0
552

Празничен беше 13 май за СУ „Асен Златаров“, за родителите, близките и приятелите на дванадесетокласниците. В 10,00 часа училищният звънец оповести края на последния учебен час за 15 момичета и момчета, които преди да излязат от училищната сграда се сбогуваха със своите учители.
Пред погледите на всички, уважили празника им, водени от своя класен ръководител Сминка Филчева, те застанаха пред родното училище.
Сред гостите бяха председателят на Общинския съвет д-р Йорданка Стоева, заместник кметът „Финанси“ Петър Атанасов, секретарят на общината Миглена Спирова, началник отдел „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ в общинската администрация Таня Янакиева, Йордан Михайлов – бивш директор на училището.
Прозвуча химнът на РБългария, предаване факелът на знанието.
Тържеството продължи с поздравления, с най-искрени и топли пожелания към изпълнените с вълнение и много настроение момичета и момчета.
Приветства ги директорът Петранка Петрова. „Където и да сте, с каквото и да се захванете, не забравяйте да носите спомена за родното училище, за нашия град…
Пожелавам Ви да се справите с трудностите и да превърнете мечтите си в реалност. Ценете това, което притежавате – младост, сили, свобода. На добър час!“
Поздравиха ги най-малките първокласниците, като се похвалиха „Вече мога да чета!“
Председателят на Общински съвет им пожела да бъдат успешни граждани в избраното учебно заведение и след време да се завърнат в община Шабла. Да бъдат щастливи за радост на своите родители и учители.
Танцовият състав със своето изпълнение приповдигна настроението сред присъстващите. Той за пореден път изпраща активни самодейци. За възможностите на завършващите средно образование стана ясно от връчените от директора грамоти на трима отличили се ученици: Дария Казанлийска, Дамян Рацъ, Кремена Маринова.
От името на родителите дванадесетокласниците приветства Димитрина Казанлийска. „Ние, Вашите родители, вярваме във Вас, във Вашите усилия, че каквито и трудности да срещнете, ще ги преодолеете, благодарение на това, че учителите Ви възпитаха у Вас упоритост и воля. Животът има нужда от Вас. Вие сте нашето продължение, нашата надежда и вяра. Докажете го!“
Последваха изненадите на 15-те момичета и момчета – отправен мил спомен за всеки от учителите и подарена роза, както и номинациите, които те направиха един за друг. Трогателен беше моментът на обръщение към Сминка Филчева и нейният отговор, в който прозвуча „мойте деца“.
Директорът прие подарък от випуск 2022. Накрая ливна менчето с вода, а към покрива на училището полетя „ято“ от балони. Всички се хванаха на хоро.
Този незабравим празник запечатаха много обективи.