Детската площадка в градския парк на Каварна е потрошена от вандали предната нощ. Това е четвъртото посегателство над съоръжението за трите месеца след откриването му.

Площадката е изградена в изпълнение на проект „Благоустрояване на детска площадка в градски парк Каварна”– част от Националната Кампания „Чиста Околна среда”. Реализирана е със средства по програмата на Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Проектът е разработен и спечелен от Община Каварна. Общата стойност на съоръжението е над 9 000 лв.

Площадката започва да функционира в края на септември 2020 г. Тя се ползва от много деца.

Още на втория ден хулигани потрошават указателната табела, на която е изписана информацията за проекта и упътване за безопасно ползване на съоръжението.

От тогава – до момента Община Каварна я ремонтира съоръжението на три пъти след поредните вандалски прояви. Възстановяването на детската площадка става с пари, които биха могли да бъдат използвани за друга обществено полезна дейност.

Припомняме, че всички съоръжения на публичните места в града и по селата, са изградени, за да служат на хората и със средствата на данъкоплатците. Всяко посегателство, като изброените четири до момента, се квалифицира като нанесена вреда на общинско имущество води до наказателна отговорност за извършителите.

Апелираме за уважение към средствата и труда на гражданите на общината, вложени в което и да е съоръжение, с цел опазването им за безопасно ползване, както и за бдителност по отношение на подобни груби прояви на вандализъм.