СЧУПЕНИ БУТИЛКИ И ТОРТА В ПЯСЪЧНИКА НА ДЕТСКА ГРАДИНА №12

0
926

Тийнейджъри чупиха бутилки и хвърляха торта в пясъчник на детска градина №12 „Щурче“, алармира директорът на забавачницата Теменужка Атанасова. „Тема за есе: “Как празнуват днешните младежи и какво да очакваме от техните деца?”. За повече нагледни материали по темата, заповядайте в Детска градина 12 всяка сутрин“, написа тя в профила си в социалните мрежи.

Вчера сутринта персоналът останал потресен от визията на забавачницата в първия ден от новата седмица. По останките в двора става ясно, че предната нощ в детската градина се е вихрил щур купон за тийнейджърски рожден ден. По тревата се търкалят празни кенчета от напитки, разноцветни балони хвърчат навсякъде, има смачкани остатъци от торта и парчета стъкла в пясъчника, счупени бутилки от мента и друг твърд алкохол допълват интериора. И, разбира се, всякакви боклуци се веят из двора.

Родителите на малчуганите се притекоха на помощ на персонала да приведе в приличен вид двора на забавачницата. Те апелират общината да вземе необходимите спешни мерки за изграждане на висока ограда, за да се прекрати подобен вандализъм, който, както се оказва, не е за първи път. Според една от майките, Златина Колева, през цялата седмица, в работно и неработни време, детската градина е пълна с тийнейджъри. „Не е нормално при наличието на деца в двора на детската градина, заедно с тях да има и външни лица, които постоянно чоплят семки, пият алкохолни напитки, хвърлят презервативи, а когато персоналът им направи забележка, да започват да обиждат“, казва още Златина Колева.

Точно преди Коледните празници детската градина получи подарък от общината пързалка и катерушка. Само след две седмици бяха счупени и двете плоскости. Няколко пъти са подавани сигнали и до полицията, ефект няма, ядосват се родители. НДТ