БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 4-6.01.2020

0
889

На 3 януари, около 19:30 часа е получено съобщение за противозаконно отнет лек автомобил „Ауди” с немска регистрация, паркиран в централната част на град Балчик. По случая е образувано досъдебно производство.

На 3 януари, около 10:30 часа в град Добрич е извършена проверка на криминално проявен 31-годишен мъж. В хода на проверката са установени електронна везна и вещество, реагиращо на амфетамин с тегло 0,1 грам. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 3 януари, около 20:00 часа е получено съобщение за извършена домова кражба на територията на с. Дъбовик, обл. Добрич. Установено е, че чрез взлом на прозорец, неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на електрически инструменти, телевизор и домашно имущество. От проведените незабавни ОИМ и ПСД са установени извършителите на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани 34-годишен мъж и 29-годишен мъж от с. Пчеларово, обл. Добрич. Инкриминираните вещи са установени и иззети по надлежния ред.

На 3 януари, около 12:45 часа в град Каварна е извършена проверка на каруца, управлявана от 19-годишен мъж, натоварена с около 1,5 м3 дърва за огрев от вида бреза и див орех. В хода на проверката е установено, че дървесината е обект на незаконна сеч от морска зона на град Каварна. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 3 януари, около 16:40 часа в с. Стожер, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено”, с добричка регистрация управляван от 25-годишен мъж. В хода на проверката е установено, че регистрационните табели на МПС са издадени за друг автомобил. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат. Задържан за 24 часа. По двата случая са образувани бързи полицейски производства.

На 3 януари е извършена проверка на частен имот на територията на град Генерал Тошево, обитаван от 65-годишен мъж. В хода на проверката е установено незаконно присъединяване към електропреносната мрежа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 4 януари, около 09:00 часа в град Тервел е спрян за проверка мотоциклет, без регистрационни табели управляван от 22-годишен мъж, неправоспособен. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 5 януари, около 04:25 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от 19-годишен мъж, известен на МВР. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,39 промила алкохол. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.