На 3 февруари, около 22:50 часа е получено съобщение за възникнал скандал между младежи по ул. „Трети Март” в град Тервел. На място е установена 30-годишна жена от град Силистра, която извършва непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. Същата възпрепятства и оказва съпротива на служителите на РУ МВР Тервел, и отправя обиди, закани и нецензурирани думи спрямо органите на МВР. Жената е задържан за срок от 24 часа в РУ МВР Тервел.  Работата по случая продължава в условията на бързо полицейско производство.

На 3 февруари, около 17:15 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” с италианска регистрация, управляван от 41-годишен гражданин на Италия. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 3 февруари, около 10:30 часа в с. Победа, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от 29-годишен мъж. При последвалата проверка в информационните масиви на МВР е установено, че същия не притежава СУМПС. Привлечен в качеството му на обвиняем. По случая  е образувано бързо полицейско производство.