БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ

0
153

 

На 9 ноември, около 22:00 часа в град Добрич е извършена проверка на 41-годишен мъж. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 1,02 грама, реагираща на канабис. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 8 ноември, около 16:15 часа в град Добрич е извършена проверка на 38-годишен мъж. В хода на проверката е установено кристално вещество с тегло 0,40 грама, реагиращо на амфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 9 ноември, около 04:20 часа в град Добрич е спрян за проверка товарен автомобил „Ситроен“, управляван от 45 годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,26 промила. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 4 ноември, около 14:50 часа е получено съобщение от 79-годишна жена от град Добрич. По данни на тъжителя, около 13:50 часа по ул. „Цар Калоян“ в град Добрич, неизвестен извършител е издърпал от ръката й, чрез използване на сила портфейл с лични документи и сумата от 115 лева. От предприетите оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия на 7 ноември, служители на Първо РУ МВР Добрич установяват извършителят на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 22-годишен мъж, известен на МВР. Материалите са докладвани в РП Добрич. С прокурорско постановление, мярката му за задържане е удължена на 72 часа. Работата по установяване и документиране на престъпната му дейност продължава.

На 6 ноември, около 15:40 часа в град Балчик е извършена проверка на 23-годишен мъж. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 1,9 грама, реагираща на канабис и бяло вещество с тегло 1,2 грама, реагиращо на амфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 6 ноември, около 20:00 часа в град Добрич е извършена проверка на 39-годишен мъж. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,55 грама, реагираща на канабис. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.