На 18 октомври, около 14:20 часа по ул. „Орфей“ в град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Пежо“, управляван от 41-годишен мъж. При последвалата проверка за потреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 3.00 промила в издишания от водача въздух. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за наличието на метадон. Задържан за срок от 24 часа. По случаите са образувани бързо полицейско производство и досъдебно производство.

На 18 октомври, около 21:20 часа в град Добрич е извършена проверка на 41-годишна жена. В хода на проверката е установена ръчно свита цигара със суха тревна маса, реагираща на канабис. Задържана за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 октомври, около 00:50 часа в град Добрич е извършена проверка на 43-годишен мъж. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,65 грама и бяло вещество с тегло 0,76 грама, реагиращо на амфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 17 октомври, около 17:45 часа на разклона за с. Одърци, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Сеат“, управляван от 26-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за амфетамин и метаамфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 16 октомври, около 17:15 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с починал по главен път град Добрич посока к.к. Албена, на около 5 километра след с. Славеево. На място е установено, че на прав участък при маневра изпреварване, лек автомобил „Рено“, управляван от 61-годишен мъж се удря в лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 75-годишен мъж. Вследствие на инцидента, лекият автомобил „Рено“, отклонява движението си, навлиза в земеделска нива и се преобръща. От възникналото ПТП, на място загива 61-годишният мъж. Водача на лек автомобил „Мерцедес“ е изпробван за употреба на алкохол, като резултата е отрицателен. По случая е образувано досъдебно производство.

На 16 октомври, около 14:00 часа в с. Енево, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от неправоспособен 35-годишен мъж. В хода на проверката е установено, че регистрационните табели на автомобила са издадени за друго МПС. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 16 октомври, около 20:50 часа в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Дачия“, управляван от 45-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,02 промила. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 16 октомври, около 10:15 часа в град Добрич е извършена проверка на 18-годишен мъж. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,34 грама, реагираща на канабис. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 16 октомври, около 15:50 часа в град Добрич е извършена проверка на 26-годишен мъж. В хода на проверката е установено бяло вещество с тегло 0,31 грама, реагиращ о на амфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 15 октомври, около 11:15 часа в град Добрич е извършена проверка на 23-годишен мъж. В хода на проверката е установена ръчно свита цигара със суха тревна маса с тегло 0,78 грама, реагираща на канабис. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.