На 22 август, около 20:45 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „ДЕУ“, управляван от 58-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,03 промила. Задържан за срок от 24 часа. Извършен оглед на МПС. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 21 август, около 08:05 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. „Дунав“ на кръстовището с ул. „Ал. Стамболийски“ в град Добрич. Установено е, че лек автомобил „Опел“, управляван от 33-годишна жена, блъска движещ се велосипедист на 80 години. Вследствие на инцидента, велосипедиста е с травми на долни крайници, без опасност за живота. Двамата водачи са изпробвани за употреба на алкохол, като резултатите са отрицателни. ПТП е обслужено по административен ред.

На 20 август, около 15:15 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Сеат“, управляван от 23-годишна жена. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за амфетамин и канабис. В хода на проверката жената предава суха тревна маса с тегло 1 грам, реагираща на канабис. Задържана за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 20 август, около 21:10 часа е получено съобщение за възникнал пожар в частен имот на територията на с. Рогачево, обл. Добрич. На място е установено, че гори приземен етаж на частен имот. Изпратените екипи на РСПБЗН успяват да потушат пожара. В едно от помещението е установен 66-годишен мъж, транспортиран и настанен в МБАЛ Добрич, с обгазяване, без опасност за живота. По първоначални данни, причината за инцидента е късо съединение.

На 20 август, около 01:30 часа е получено съобщение за възникнал пожар частен имот на територията на с. Змеево, обл. Добрич. Изпратените пожарни екипи, успяват да потушат огъня. Вследствие на инцидента е изгоряла покривната конструкция на къщата и прилежаща дървена постройка. Няма следи за умисъл.

На 20 август, около 02:25 часа е получено съобщение за възникнал пожар на лек автомобил „Ауди“, паркиран на улица на територията на с. Соколово, обл. Добрич. Вследствие на пожара, МПС е напълно изгоряло. Причините за инцидента са в процес на изясняване.