ПРЕСТИЖНА НАГРАДА ЗА МАЛКИЯ ХУДОЖНИК СТЕФАН ГЮДЖЕНОВ ОТ ГР. ТЕРВЕЛ

0
296

3 деца от  ЦПЛР ,,Малкият принц “ гр. Тервел участваха Международният фестивал „Българска душа на святата земя“

Фестивалът „Българска душа на святата земя”,  който се организира  от Арт Салон „Сели“ съвместно с общество „Димчо Дебелянов“, както и с подкрепата на Изпълнителна агенция за българите в чужбина и любезното съдействие на фондация „Незабравимата България“се провежда за осма поредна година. Събитето е под егидата на г-н Цвика Брот – кмет на гр. Бат Ям, Израел.

Целта на конкурса е да съхрани културното наследство на България и Израел. Чрез дейностите се предоставя възможност за обмен на културни традиции и обичаи между двата приятелски народа, а това е начинът за обединяване на българите по света и съхраняване на българските корени. Участниците се оценявани от международно жури, съставено от специалисти в областта на изобразителното изкуство.

В категория ,,Детско и младежко творчество до 18 години“, в раздел – ,,Рисунка“, посветен на незабравимия български художник Асен Милчев, от ЦПЛР ,,Малкият принц “ гр. Тервел участваха общо 3 деца от първа възрастова група „Изобразително изкуство“, с ръководител г-жа Марияна Янкова Тодорова: Стефан Илиев Гюдженов на 6 години с творбата: ,,Фантастичен град“; Тереза Свиленова Гинкова на 6 години с рисунката: ,,Сънят на катеричката“ и Ана- Мария Иванова Тодорова на 6 години с рисунка: ,,Сред синьото небе “. С гордост обявяваме , че рисунката на Стефан Илиев Гюдженов от гр. Тервел към ЦПЛР ,,Малкият принц “ спечели  първо място и е удостоен с почетен медал в раздел „Изобразително изкуство“. Стефан бе лично награден от кмета на Община Тервел, г-н Симеон Симеонов.

+2
Всички реакции:

НОРА ГЕОРГИЕВА и 185 други

30
7
Харесване

 

Коментар
Споделяне