На 29 януари, около 15:00 часа в град Балчик е извършена проверка на 31-годишен мъж. В хода на проверката е установено бяло вещество с тегло 0,5 грама, реагиращо на метаамфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 29 януари, около 22:25 часа в град Добрич е извършена проверка на 18-годишен мъж от град Добрич. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,43 грама, реагираща на канабис. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 29 януари, около 23:55 часа в град Добрич е спрян аз проверка лек автомобил „Мерцедес”, управляван от 39-годишна жена. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,79 промила в издишания от водача въздух. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 30 януари, около 17:40 часа е получено съобщение за извършена взломна кражба на телевизор от частен имот, находящ се в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 30 ноември, около 12:05 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с преобърнат товарен автомобил „Скания” на около 100 метра след кръговото кръстовище на град Балчик посока град Добрич. Установено е, че поради заснежено и непочистено пътно платно, водача на МПС губи контрол,  навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в товарен автомобил „Ман”. Вследствие на инцидента, товарен автомобил „Ман” се преобръща на пътното платно.  При инцидента е пострадал водач на товарен автомобил „Скания”, мъж на 60-години, който е с фрактура на долен крайник, освободен за домашно лечение. По случая е образувано досъдебно производство.

На 30 ноември, около 11:20 часа в град Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Опел”, управляван от 43-годишен мъж. В хода на проверката е установено, че водача на МПС е с временно отнето СУМПС. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 30 ноември, около 20:30 часа в град Тервел е спрян за проверка колесен трактор „JD”, управляван от 67-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,34 промила в издишаният от водача въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 1 февруари, около 03:20 часа е получено съобщение за взломна кражба на вендинг машина, находяща по ул. „Д. Петков” в град Добрич. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от около 100 лева в монети с различен номинал. По случая е образувано досъдебно производство.