БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 27.02.2020

0
874

На 26 февруари, около 19:30 часа е получено съобщение за незаконно отстрелян дивеч в с. Ново Ботево, обл. Добрич. При извършената проверка на частен имот в селото, обитаван от 71-годишен мъж е установен труп на сърна. По данни на извършителя при индивидуален лов за бекас с надлежно разрешително по погрешка е отстрелял животното. По надлежния ред са иззети разрешително за носене и съхранение на оръжие, дивеча и ловна пушка „Иж”.  По случая е образувано досъдебно производство.

На 26 февруари, около 20:00 часа е извършена проверка на частен имот на територията на с. Сърнено, обл. Добрич, обитаван о58-годишен мъж и 54-годишна жена. В хода на проверката е установено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 26 февруари, около 12:00 часа е извършена проверка на частен имот на територията на град Каварна, обитаван от 64-годишен мъж.. В хода на проверката е установено неправомерно манипулиране на средството за търговско измерване на електроенергия. По случая е образувано досъдебно производство.

На 26 февруари, около 08:00 часа е получено съобщение за извършено ПЗО на лек автомобил „Фолксваген” от с. Безмер, обл. Добрич. МПС е установено катастрофирало в уличен стълб в селото. От проведените незабавни ОИМ и ПСД са установени извършителите на деянието 19-годишен мъж и непълнолетните 17-годишен и 16-годишен младеж, и тримата от с. Сърнец. По случая е образувано досъдебно произвоство.

На 26 февруари, около 18:00 часа в град Добрич е извършена проверка на 20-годишен мъж. В хода на проверката са установени 5 броя топчета със суха тревна маса, реагираща на канабис с общо тегло 2,6 грама. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 27 февруари, около 01:25 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, управляван от 41-годишен мъж, известен на МВР. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,28 промила в издишания от водача въздух. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача не притежава СУМПС. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 26 февруари, около 10:10 часа е извършена проверка на частен имот на територията на с. Северняк, обл. Добрич, обитаван от 58-годишен мъж. В хода на проверката е установено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. По случая е образувано бързо полицейско производство.