Румъния, Норвегия и Естония потвърдиха за първи случаи на коронавирус

0
620

Пациентът е бил в директен контакт с италиански гражданин, информира министърът на здравеопазването Виктор Косташе

Румъния, Норвегия и Естония потвърдиха за първи случаи на коронавирус
1092 | 27 февр. 2020 | 08:29

Той е в добро състояние и ще бъде преместен в болницата по инфекциозни заболявания в Букурещ, казва още той

Румъния, Норвегия и Естония потвърдиха за наличие на коронавирус.

Румънското здравно министерство потвърди, че в страната е бил регистриран първият случай на новия коронавирус. Това заяви министърът на здравеопазването Виктор Косташе, предава Reuters, цитирана от “Фокус”.

„(Пациентът) е бил в директен контакт с италиански гражданин, който е пътувал до Румъния по-рано този месец“, каза той пред репортери.

„Той е в добро състояние и ще бъде преместен в болницата по инфекциозни заболявания в Букурещ“, каза министърът. Той потвърди, че всички седем членове на семейството на пациента са били тествани негативно за вируса.

Здравните власти в Норвегия обявиха вчера късно вечерта, че в страната има първи случай на коронавирус. Те бяха категорични, че заразеният се е завърнал от Китай миналата седмица, но не е “в опасност”.

“Човекът не е болен, в добро състояние е и не проявява никакви симптоми”, заяви пред репортери Лине Волд, служител на Норвежкия институт за обществено здраве. „Смятаме, че е много малко вероятно той да е заразил други хора”.

В Естония беше потвърден първият случай на заразяване с новия коронавирус, съобщи днес министърът на социалните грижи Танел Кийк, цитиран от ТАСС и Интерфакс, предаде БТА.

Заразеният е ирански гражданин с постоянно жителство в Естония.