БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 18.09.2019

0
1381

На 18 септември, около 11:00 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” с немска регистрация, управляван от 29-годишен мъж. В хода на проверката е установено, че регистрационните табели са предназначени за друго МПС. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 септември, около 13:30 часа в с. Кранево е извършена проверка на частен двор, обитаван от криминално проявен 38-годишен мъж. В хода на проверката са установени и иззети 5 броя растения с височина 2,40 м. При извършения полеви тест, тревната маса реагира на наркотичното вещество канабис с общо тегло на листна маса от 6 кг. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 септември, около 17:00 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Хюндай” с добричка регистрация, управляван от 49-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 3,12 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 септември, около 16:35 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в с. Смолница, обл. Добрич. На място е установено, че 16-годишен велосипедист не спира на знак „СТОП” и се блъска в движещ се по път с предимство лек автомобил „Хюндай”. Вследствие на инцидента, велосипедиста е настанен в МБАЛ Добрич за наблюдение, без опасност за живота. ПТП е обслужено по административен ред.

На 18 септември, около 08:10 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в с. Драганово, обл. Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Грейт Ховър” с добричка регистрация, управляван от 18-годишен мъж блъска внезапно пресичащ пътното платно 6-годишно момче. Водача на МПС откарва пострадалото дете до ЦСМП град Добрич. Вследствие на инцидента, пешеходеца е настанен в МБАЛ Добрич за наблюдение, диагноза комоцио и контузна рана без опасност за живота. ПТП е обслужено по административен ред.

На 18 септември, около 22:30 часа се тъжи 75-годишна жена от град Генерал Тошево. По данни на тъжителят, около 18:30 часа е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия полицай, поисква съдействието за залавяне на извършители на телефонни измами.  Малко по-късно в района на ЖП гарата в град Генерал Тошево, жената оставя наличната си сума пари в размер на 5 200 лева и златни накити с общо тегло 50 грама , По случая е образувано досъдебно производство.