“Тези хора са надарени с творческа глупост. Да спреш програмата и да се заплетеш в лъжи след това, от самия връх на администрацията до последния човек, който се оказа в случая ням (техническото лице, „извършило профилактиката“) – всички демонстрираха завидна глупост. На тези хора не бива да бъде поверявана обществена институция от такъв тип. Това само по себе си е скандал“. Това заяви пред БНР психиатърът и богослов д-р Николай Михайлов.

И добави: „Това са хора, които нямат нито човешка, нито професионална зрялост. Те са срам за институциите, които оглавяват. Ще трябва да изберете похватите на съпротивата“.

Според д-р Михайлов от работещите в БНР зависи дали генералният директор ще подаде оставка. „Аз мисля, че накрая Бойко Борисов, в неговия стил, ще се освободи от тях. Ще се получи нещо като двойна победа“.

Откъде са се взели такъв тип ръководители, попита д-р Михайлов и сам отговори: „От тази власт, която не може да повлича след себе си нищо друго, освен такъв тип хора“. По думите му сме омагьосани да бъдем посредствени.

„Тази страна се управлява посредствено. … Една власт, която сама по себе си е деградирана, не носи със себе си нито човешка, нито професионална зрялост, за да бъде уважавана. Тази власт деградира отгоре до долу българската публичност и спорадично се решава на безобразие като това. Това безобразие обаче не е единично, то е елемент от един букет от безобразия – започна се от енигмата, наречена хакери, мина се през тази гротеска, наречена шпиони от средите на русофилите, за да манифестира нищетата на българската евроатлантическа солидарност“, каза още той.

Демократичните промени трябва да се водят качествено, иска се ценз, такт, въображение и свобода от това, срещу което уж се борим, но което възпроизвеждаме стилистически, каза в заключение д-р Николай Михайлов пред „Хоризонт“.  http://epicenter.bg/

 

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. БЪЛГАРИТЕ
  7. РИБОЛОВ
  8. ГЮВЕЧ
  9. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  10. България – Китай 中国保加利
  11. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  13. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  14. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST