Касапинът от Негован Пламен Шляпашки може да се окаже сериен килър с неизвестен брой трупове зад гърба си. Близките на мистериозно починала жена от столичния кв. “Гео Милев” се опасяват, че именно бруталният убиец е виновен за смъртта й. Шляпашки е продавал апартамента на 85-годишната Цветанка Стоянчева без знанието на роднините й.
Дъщерите на 85-годишната загинала искат есхумация на гроба й и нова аутопсия. Самото решение трябва да стане ясно до няколко дни. Според адвоката на роднините е много вероятно молбата да бъде удовлетворена.
Целта на аутопсията е да разясни дали има следи от насилствена смърт или от използвани химикали, които са подпомогнали това да се случи. Близките на бабата смятат, че смъртта й не е случайна. Чрез убийството цели да прикрие следите около кражбата на апартамента й. Веднага след като разбират за аферата, те подават жалба в прокуратурата. До днес, точно година след смъртта на старицата, резултати от разследването и повдигнати обвинения на Шляпашки няма, съобщава “България Днес”.

“Открадват апартамента и слагат мама в гроба. За съжаление, ако прокуратурата си бе свършила работата навреме и бе вкарала Шляпашки в затвора нямаше да се стигне до касапницата в Негован и двамата възрастни хора щяха да са живи”, убедени са дъщерите на баба Цветанка.

След бруталното убийство в Негован на треньора по борба Йордан Атанасов и съпругата му Марияна близките на Цветанка виждат снимки на Шляпашки и разпознават човека, който според тях е отговорен за смъртта на майка им.

Шляпашки се запознава с баба Цветанка под предлог, че ще й ремонтира жилището. Двамата се сприятеляват, а касапинът често й ходи на гости, когато роднините отсъстват. И така до 7 септември 2018 г., когато страдащата от деменция и трудно подвижна пенсионерка е намерена да лежи на улицата в квартала. Оказва се, че е получила инсулт и умира на 18 септември, без да дойде в съзнание.

“За нас инсултът на мама е много съмнителен. Преди да почине, тя не можеше да ходи, как тогава е излязла навън. Може да са я извели насила и с удар по главата или отрова да са й помогнали да умре”, подозират роднините.
Без дъщерите да разберат, Шляпашки убеждава страдащата от деменция старица да му издаде пълномощно. С него той на 27 юни миналата година продава жилището на баба Цветанка с площ над 100 квадрата, слагайки лично подписа си под сделката. Купувач е роденият в Радомир Петър Петров. През последните няколко години Петров е придобил десетки апартаменти в София от хора на преклонна възраст.

https://lupa.bg

 

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. БЪЛГАРИТЕ
  7. РИБОЛОВ
  8. ГЮВЕЧ
  9. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  10. България – Китай 中国保加利
  11. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  13. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  14. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST