БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 16.12.2019

0
909

 

На 13 декември, около 19:25 часа е получено съобщение за противозаконно отнет лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация. МПС е било паркирано на обществен паркинг по ул. „Дунав” в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 16 декември, около 01:00 часа е получено съобщение за извършена кражба на мобилен телефон и лични документи от частен имот на територията на с. Крушари, обл. Добрич. На място е установено, че от паркираните в двора МПС е извършена кражба на два броя аудио плейъри и аудио оборудване. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 15 декември, около 11:00 часа в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Сааб” с добричка регистрация, управляван от 36-годишен мъж. В хода на проверката е установена ръчно свита цигара с тегло 1,88 грама, реагираща на канабис. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,61 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По двата случая са образувани бързи полицейски производства.

На 15 декември, около 22:40 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от 54-годишен мъж, известен на МВР.

При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,24 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 15 декември, около 20:40 часа е получено съобщение за самокатастрофирал лек автомобил „Рено” на територията на град Шабла. На място е установен водача на автомобила 69-годишен мъж от град Добрич. Вследствие на инцидента няма пострадали, нанесени са материални щети. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,53 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.