БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 11-13.01.2020

0
903

На 10 януари, около 11:30 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, управляван от 23-годишен мъж. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на амфетамин и метаамфетамин. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 10 януари, около 11:45 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено”, без регистрационни табели управляван от 70-годишен мъж. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 11 януари, около 22:10 часа по околовръстен път на град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Хюндай” с варненска регистрация, управляван от 49-годишен мъж от Руска Федерация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,10 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 12 януари, около 01:00 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от 29-годишен мъж. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,3 грама, реагираща на канабис. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на канабис, амфетамин и кокаин. Задържан за 24 часа. По двата случая са образувано бързи полицейски производства.

На 12 януари, около 20:50 часа в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с разградска регистрация, управляван от 42-годишен мъж от с. Точилари, общ. Кубрат. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,03 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 12 януари, около 05:00 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ситроен” с хасковска регистрация, управляван от 50-годишен мъж от с. Конуш, общ. Хасково. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,03 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 12 януари, около 04:55 часа на паркинг на жилищен блок по бул. „25-ти Септември” е задържан непълнолетен 17-годишен младеж от град Добрич. В младежа са установени вещи, които са обект на посегателство от 4 автомобила паркирани по ул. „Антим I” и бул. „25-ти Септември” в град Добрич. МПС са с взломени предни стъкла на десни врати. Работата по случая продължава по описа на Първо РУ МВР Добрич.