БЮЛЕТИНТ НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 20-23.12.2019

0
1423

На 20 декември, около 11:50 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в град Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Мазда” блъска пресичащата пътното платно жена на 58-години от град Добрич. Вследствие на инцидента, жената е  с фрактура на горен крайник, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

На 20 декември, около 18:10 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на изхода на град Добрич посока град Балчик. На място е установено, че лек автомобил „Дайхатсу” с добричка регистрация блъска внезапно навлезлия на пътното платно пешеходец на 58-години от град Балчик. Вследствие на инцидента, мъжът почива на място. По случая е образувано досъдебно производство.

На 21 декември, около 01:40 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ланчия” с добричка регистрация, управляван от 28-годишен мъж от с. Телериг. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,44 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 21 декември, около 14:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. „Ал. Стамболийски” в град Добрич. Установено е, че 88-годишна жена, пресичайки улицата е била блъсната от лек автомобил „Шкода”, като водача на автомобила отвежда пострадалата в МБАЛ Добрич. Вследствие на инцидента, жената е с фрактура на таз и горен крайник. По случая е образувано досъдебно производство.

На 21 декември, около 14:30 часа в с. Орляк, обл. Добрич е спрян за проверка микробус ”Мерцедес” с немска регистрация, управляван от неправоспособен 33-годишен мъж, известен на МВР. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,83 промила алкохол. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 22 декември, около 12:00 часа е извършен проверка на частен имот на територията на с. Воднянци, обитаван от 37-годишна жена. В хода на проверката е установено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 22 декември, около 13:30 часа в град Каварна е спрян за проверка мотопед, без регистрационни табели, управляван от 32-гоишен мъж, известен на МВР. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 22 декември, около 14:40 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация, управляван от 36-годишен мъж, известен на МВР. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на канабис и кокаин. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.