МОСКВА, 23 март – РИА Новости. Броят на загиналите при терористичната атака в Crocus City Hall се увеличи до 93, съобщи следственият комитет в своя канал Telegram .
“Към момента е установено, че броят на загиналите е 93 души. Броят на загиналите ще нараства още”, се казва в публикацията.
В петък терористична атака беше извършена в концертната зала Crocus City Hall в района на Москва. Група въоръжени мъже в камуфлаж нахлуха в сградата, където трябваше да започне концерт на група “Пикник” със симфоничен оркестър.
По предварителни данни хората са загинали в резултат на огнестрелни рани и отравяне с горивни продукти. По време на атаката терористите са използвали автоматично оръжие. Те са използвали запалителна течност, за да подпалят помещението на концертната зала.
В петък вечерта имаше стрелба и пожар в Crocus City Hall в Красногорск. По това време там трябваше да се проведе концерт на групата “Пикник”. Както каза кореспондент на РИА Новости, най-малко трима мъже в камуфлаж и без маски нахлуха в залата през сергиите. Престъпниците са стреляли по хора от упор, а също така са хвърляли и запалителни бомби. Министерството на здравеопазването на Московска област публикува списък с 37 загинали. Известни са над сто жертви, три деца са загинали.
Следственият комитет образува наказателно дело за терористичната атака. На мястото на инцидента работят служители на реда.
В събота сутринта директорът на ФСБ Александър Бортников докладва на президента Владимир Путин , че 11 души са били задържани, включително четиримата терористи, пряко замесени в терористичната атака. В момента се работи по установяване на съучастниците им.
Следственият комитет уточни, че четирима заподозрени са били задържани в Брянска област близо до границата с Украйна .

Задържани са участници в атентата в Крокус

  • Шефът на ФСБ докладва на Путин за задържането на 11 души след терористичната атака в Крокус

На мястото на задържане на заподозрени в нападението срещу Крокус в района на Брянск