Британското разузнаване: На руските избори в окупираните украински територии няма независими кандидати

0
157

©

На организираните от Русия избори в окупираните украински региони няма да се явят “независими кандидати“, което означава, че вотът няма да е честен. Това заявяват в последния си доклад за войната в Украйна от британското разузнаване. Ето какво написаха от Министерството на отбраната на Обединеното кралство в социалната мрежа X.

“Руските власти в окупираните региони на Украйна планират да проведат избори за първи път между 8 и 10 септември 2023 година, които ще се състоят паралелно с тези в Руската Федерация. Гласуването вече започна в Запорожие и Мариупол.

Независимо че на вота има над 1000 кандидати, според някои доклади, липсват квалифицирани, опитни и волеви личности. Също така липсват независими кандидати, които не са членове на одобряваните от Кремъл партии, което показва, че този вот няма да е честен и справедлив. Украинският център за национална съпротива твърди, че окупационните администрации чувствително са увеличили броят на избирателите в регистрите.

Анкетите показват, че “Единна Русия“, доминиращата политическа партия в Руската Федерация, ще спечели 80% от гласовете в окупираните региони. Партия “Единна Русия“ вероятно ще има мнозинство в опит да осигури хватката и влиянието на Кремъл върху окупираните региони“.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник