Борисов: Спекулация е, че това правителство се дължи на Алексей Петров, той осигури само логистиката (ВИДЕО)

0
139

© Фокус

Спекулация са твърденията, че това правителство се дължи на Алексей Петров. Това каза пред журналисти в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на “Фокус”. “Той създаде логистиката това да се случи. На тези срещи Алексей Петров въобще не е присъствал. Бяхме само тримата – аз, Кирил Петков и Асен Василев“, добави Борисов. Той обясни, че без посредничеството на Алексей Петров е нямало никакъв шанс физическата среща между тях да се случи и да бъде направено правителство и той не вижда никакъв проблем в това, че Петров е помогнал с логистика.

“Президентската институция има две основни задачи: да обединява, и ако има критики – да критикува. С първата тя не се справя, а с втората – не знам какво е имал предвид Радев, като е говорил за Алексей Петров, защото единственото, което казах (надявам се да спрат да надигат кокалите на Алексей Петров), е, че той осъществи логистиката.

След масовите арести в страната от тяхното МВР, физическата среща между нас беше невъзможна. Той осигури тази логистика, за да можем да си говорим, но той той не е присъствал на срещата, бяхме само тримата. И тогава си казахме, искаме ли да забравим всичко, в името на по-висшите цели – България да има бюджет, Шенген и др. И тази седмица ние ще вкараме закона за КОНПИ и ще гласуваме и него, всички важни закони ще ги приключим и отиваме към конституцията. Аз обичам истината и това е истината”, добави лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов каза още, че не вярва президентът да се опитва да вкарва интрига с Петров.

Лидерът на ГЕРБ разказа още, че Алексей Петров му е бил опонент в спорта: “40 години сме се карали и били в спорта, отборът му бе създаден от шефа на ДС срещу моя отбор. Още оттогава ми е битката с ДС. Сегашният зам.-министър на икономиката е синът на същия ръководител на ДС. Това са факти, не е критика, няма нищо лошо, че един човек, който вече го няма, е създал логистика, за да се отпочне разговорът, защото той физически не можеше да се състои. Недялко Недялков – той го доведе в централата. Това не е тайна, провеждали сме срещи, говорихме си”, добави Борисов. 

За твърденията на Васил Божков, Борисов още веднъж отбеляза, че не е получил нито стотинка от него, дал е и показания за това. “Клел съм се във внуците, в мене си. Дойдат ли избори и Божков заговаря за това”, добави лидерът на ГЕРБ.

600) width=600; var height=Math.round(width * aspectRatio); $(‘#videoflashid106010’).height(height); $(window).resize(function(){ var width = document.getElementById(“videoflashid106010”).offsetWidth-1; if(width>600) width=600; var height=Math.round(width * aspectRatio); $(‘#videoflashid106010’).height(height); }); ]]>

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник