4041 са регистрираните новозаразени през изминалото денонощие в страната, което е драстичен скок спрямо вторник. Направените PCR-теста са 11 066, 36.5% от тях са положителни.

Според данните в Единния информационен портал, 507 пациенти са изписани от лечебни заведения след отрицателен тест за коронавирусна инфекция.

Общо доказаните случаи на новия коронавирус в България вече са 60 537, от които 37 581 са активните. Излекувани до момента са 21 544 души.

Новозаразените от област Добрич за вчера са 28.

За периода от 26.10.20 г. до 01.11.20 г. в област Добрич са регистрирани общо 103 случая на COVID-19, сочи справката за изминалата седмица на Регионална здравна инспекция Добрич. От тях 8 случая с положителни проби са на медицински персонал – 1 лекар, 4 медицински сестри, 2 детегледачки и 1 шофьор. Всички те работят в Дом за медико-социални грижи за деца в Добрич. Сред учителите на територията на областта четирима са с положителни резултати, има и четирима ученици. Във връзка с установените положителни проби за коронавирус при ученици са карантинирани ученици от десети и единадесети класове в ЕГ „Г. Милев“ в Добрич и седми клас в СУ „Л. Каравелов“ в областния център.

ОТ РЗИ информират още, че във връзка с регистрирани положителни резултат при служители под карантина са поставени децата и две лица от персонала на първа „а“ група в Детска градина 7 в Добрич, първа група на детска градина „Знаме на мира“ в Балчик, децата и персонала на дневен център към ДМСМГ – Добрич, и четвърти клас от ОУ „Антим I“ в Балчик.

В Хуманитарна гимназия също има установен положителен случай за COVID-19, като резултатът на изследваното лице е излязъл във вторник, каза директорът на РЗИ и секретар на Областен координационен щаб д-р Светла Ангелова. Тя уточни, че се касае за учител в начален етап и допълни, че в момента тече все още епидемиологичното проучване. “Когато то бъде завършено, ще бъде оповестена информация относно предприетите мерки и поставените под карантина лица” – допълни още д-р Ангелова.

Общият брой направени RT-PCR тестове за COVID-19 на лица от областта в лаборатории в страната за изминалата седмица е 200, а общият брой на поставените под карантина лица е 344.

От потвърдените 103 случая през седмицата, хоспитализираните са 20, двама от тях са настанени в Отделението по анестезия и интензивно лечение в МБАЛ Добрич. НДТ

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  10. РИБОЛОВ
  11. ГЮВЕЧ
  12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  13. България – Китай 中国保加利
  14. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  15. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  16. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  17. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА