Близо 2500 души вече са жертвите от земетресението в Мароко, разрушените пътища затрудняват спасителните операции

0
149

©

Броят на жертвите от мощното земетресение, което удари Мароко в петък, се е увеличил до най-малко 2497 души към 10 сутринта местно време в понеделник, съобщиха държавните медии, цитирани от CNN.

Други 2476 души са ранени.

Бедствието отне живота на 1452 души в района на Ал Хуз, 764 в Тарудант, 202 в Чичауа, 41 в Уарзазат, 18 в Маракеш, 11 в Азилал, петима в Агадир, трима в провинция Казабланка и един човек в провинция Юсуфия.

Едновременно с това американският телевизионен канал отбелязва, че разрушаването на пътища към отдалечени села възпрепятства усилията на мароканските власти да насочат помощта към някои от най-тежко засегнатите региони в страната.

Властите използват хеликоптери, за да достигнат до най-засегнатите райони, и машини, за да отстранят отломките от непроходимите пътища, добави събеседникът на CNN.

Усилията са насочени основно към спасяване на пострадали хора и достигане до тези, които все още може да са сред руините в планинските райони. Триажните полеви болници са в процес на изграждане, според длъжностното лице.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник