Благодарен съм на Камарата на представителите за отпуснатата помощ за Украйна

0
74


Президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари днес на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ, както и лично на председателя ѝ Майк Джонсън, че “са оставили историята на правилния път”, след като долната камара на американския парламент одобри военната помощ за Украйна, предаде Ройтерс.

“Благодарен съм на американската Камара на представителите, и на двете партии, и лично на председателя (на Камарата на представителите) Майк Джонсън за решението, което остави историята на правилния път”, написа украинският държавен глава в социалната платформа “Екс”, предаде БТА.

Помощта за Украйна, която бе гласувана отделно, е в един законопроект с военната помощ за Израел и за Тайван на обща стойност 95 милиарда долара.

Президентът Зеленски заяви още, че законопроектът, който сега трябва да бъде одобрен и от горната камара на американския Конгрес – Сената, “ще предотврати разрастване на войната, ще спаси хиляди животи”. “Ще помогне на нашите две нации да станат по-силни”, гласи написаното от държавния глава на Украйна, цитиран от Ройтерс.





Източник 24часа