Белгия е подготвила първата партида бронирани машини M113 за Украйна

0
154

©

“Първата партида от 10 бронирани машини M113, модернизирани от компанията John Cockerill Defense (JCD), ще може да се отправи към Украйна в резултат на инициатива, финансирана от Белгия, Ниделандия и херцогство Люксембург“, се посочва в материал на Force Operations Blog, цитиран от РБК-Украйна.

Отбелязва се, че белгийската компания проучва други възможности за продължаване на подкрепата на украинската армия.

До края на ноември ще бъдат ремонтирани 40 военнотранспортни машини M113 по договор, получен от Министерството на отбраната на Белгия. Транспортните средства, които ще участват в битките срещу руските сили, трябва да бъдат оборудвани с дистанционно управляема оръжейна система и елементи за инсталиране на 7,62-мм или 12,7-мм картечници.

“Първите бяха предадени на белгийската армия в края на август, която отговаря за транспортирането им до Украйна”, пише изданието.

През юли министърът на отбраната на Нидерландия Кайса Олонгрен заяви, че в близко бъдеще Украйна ще получи партида бронирани машини M113 от три европейски страни.

Също така министерството на отбраната на Нидерландия допълни, че тези доставки ще се извършват съвместно с Белгия и Люксембург.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник