Балканска титла за Радина Величкова на шапионата за юноши и девойки в Турция

0
165

© facebook.com/spisanie.atletika

Радина Величкова спечели балканската титла в скока на дължина при девойките на шампионата по лека атлетика на юноши и девойки до 18 години в Сивас, Турция.

Величкова стигна до първото място с резултат от 6.29 метра.

Тя спечели и още един медал на турнира с ребро на 100 метра с 11.52 секунди. В бягането 15-годишната пловдивчанка отстъпи само на хърватката Вита Пенезич със стотна от секундата.

Времето на българката щеше да е нов национален рекорд, но попътният вятър бе по-силен от допустимото за официален резултат. Така, засега рекордът за девойки под 18 години остава на Вяра Георгиева, поставен през 1994 година.

Ирен Саръбоюкова зае второ място в скока на височина с резултат 1.77 метра. Първа е Марина Ковтунова от Украйна със 1.80 метра.

Българката се състезаваше и на скок дължина, където регистрира 6.03 метра, за да вземе бронза. Резултатът ѝ щеше да бъде личен рекорд, ако отново не бе попътният вятър над допустимото – 2.7 м/с.

Петя Бозукова също завоюва бронз за България с резултат 12.31 метра в дисциплината троен скок.

Димо Андреев в хвърлянето на чук (5 кг) с 68.68 метра и Михаела Иванова на троен скок с 12.16 метра, заеха четвъртите места в техните дисциплини.

Шампионът на десетобой и национален рекордьор на седмобой в зала за тази възраст Момчил Поптолев победи в първата серия на 400 метра с личен рекорд 49.73 секунди и така се класира шести в общото подреждане, оставайки на 73 стотни от качване на почетната стълбичка.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Source