Хирургът, който прави гинекологични прегледи, без да има нужната тапия за това, е временно отстранен от работа. Това съобщиха от Ямболската болница.

Кардиналната мярка бе взета от управата на лечебното заведение, след като репортерска проверка показа как д-р Артур Полшиков се опитва да убеди млада жена, че е необходимо да ѝ направи гинекологичен преглед, който той няма право да извърши. Прокуратурата в града светкавично се самосезира по случая.

“Труд news” припомня, че лекарят бе заснет със скрита камера, а видеото бързо набра популярност в социалките.

Д-р Артур Полшиков е завършил е медицина в Тверската медицинска академия в Руската федерация. Досега той е работил в няколко болници в различни градове в страната ни – Плевен, Враца, Павликени. Отстранен е от всяка от тях. През 2016 г. е назначен на работа като специализант в Хирургичното отделение в болницата в Добрич. През 2020 г. е задържан при акция на ГДБОП за притежание и разпространение на детско порно. Службите засичат, че от IP-адрес от добричка болница се теглят и разпространяват файлове със сексуална експлоатация на деца – на видима възраст под 14 години.  https://trud.bg