ГДБОП АРЕСТУВА ЛЕКАР ОТ ДОБРИЧ ЗА ПЕДОФИЛИЯ

0
1850

Доктор Артур Полшиков, специализант в хирургичното отделение на болницата в Добрич, бе арестуван тази сутрин заради педофилия. Акцията е на ГДБОП. Служители на ГДБОП изведоха с белезници медика от квартирата му в Добрич. Твърди се, че от няколко години докторът е свалял детско порно, освен на домашния си компютър, дори и на служебния в болницата.

Д-р Артур Полшиков е роден през 1968 година в град Твер, Русия. Завършил е Тверской государственный медицинский университет. В Получил е разрешение да работи в България и в момента е със статут на постоянно пребиваващ у нас. В МБАЛ Добрич работи като специализант в Хирургично отделение на МБАЛ-Добрич, дава дежурства и в Спешното отделение на болницата.

„Аз съм потресен. Преди 10 минути ми изпратиха материала по Вайбър и още не мога да повярвам“, бе коментарът на шефа на Спешното д-р Калоян Куртев. „Специализант е в отделението от 3 години и половина. Не съм запознат с личния му живот“, бяха думите на Началника на отделението по хирургия д-р Попов.

„Не съм изненадан от нищо, което се случва в този град. Разбира се, не съм очаквал арест, не познавам личния му живот. Д-р Полшиков е специализант при нас от 1 декември 2016 г. Лекарите, които работят с него, казват, че е добър асистент и добър специалист“, заяви директорът на болницата д-р Светозар Байчев.

Д-р Артур Полшиков е задържан за 24 часа. Очаква се прокуратурата да му повдигне обвинение. НДТ