Според браншовика в туризма Виктор Лучиянов, който участва в управлението на четири хотелски комплекса в Балчик и София, с целогодишен цикъл на работа, ни очакват фалити и съсипани хора.

Преболедувал Ковид – 19, Лучиянов е на мнение, че ограничителните мерки не трябва да са към здравите, а към рисковите групи. Заради локдауна той е принуден да освободи от работа 40-45 души от персонала на хотелите, които ръководи.

Бизнесменът определя мерките като нелогични. “Сега се прави нещо абсурдно. Мерките няма да променят общата картина в страната, а ще съсипят бизнеса,  ще го унищожат окончателно”, убеден е Лучиянов.

Според него струпването на хора в обществения транспорт накланя везната, а не посещенията в заведенията. Той даде пример с пиковите часове в метрото в столицата. Против е и на затварянето на фитнес залите, като по-думите му, така се посяга на спорта- единствената доказана превантивна мярка за опазване на здравето. Лучиянов изказа убеждението си, че през лятото са изпуснати възможностите да се укрепи здравната система, а сметката сега трябва да плати  обиновеният бизнесмен, съобщи кореспондентът на Радио Варна Абена Иванова.

 

loading...