Румънците масово анулират резервации

С въведения PCR тест за влизащите в България до 30 април на практика се обезсмислиха месеците февруари, март и април за туристическия бизнес по Северното Черноморие. Това коментира Виктор Лучиянов – член на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, съсобственик на четири хотела, един в Балчик и три в София, от които работи само един, в столицата.

„Тъй като румънците са доста активни през март и април, на практика те в момента анулират всички резервации, които бяха направени. Все пак съм уверен, че ще бъде намерен баланс и след първи март, заедно с откриването на ресторантите, pcr тестът ще бъде заменен с някаква друга, по-мека форма. Говори се евентуално за антигенен тест на границите, който ще бъде за сметка на държавата, или изобщо да отпадне“, коментира браншовикът.

Той отново заяви, че държавните мерки за подпомагане не са приложими за неработещите хотели. „Има много решения, които браншовата структура ще предложи в Министерски съвет“, коментира още Лучиянов. Той е оптимист, че слънчевото време за бранша скоро ще дойде и в края на март историята с коронавируса ще бъде в „огледалото за обратно виждане“, съобщи кореспондентът на Радио Варна Албена Иванова.