Овен
За Овните основното е движението. Те обичат да се състезават, не се страхуват от конфликти. Те действат упорито и независимо, обичат да бъдат първи навсякъде. Не напомня ли на никого? Смятаме, че това е описание на Емет Кълън от „Здрач“ – най-могъщият вампир от своя клан. Спомняте ли си в последната част, че той реши да се състезава с Бела в армрестлинга ? Помните ли как се тревожехте, когато загубите?

Телец
Телецът винаги е спокоен и разумен. Те обичат да довеждат нещата до края, упорити. Вярваме, че Илайджа Майкълсън от „Дневниците на вампира“ е най-доброто олицетворение на този знак. Хладнокръвен и последователен в решенията си, древният вампир се отличава с отдаденост на думата си, отговорност и спокойствие.

Близнаци
Тези момчета са просто генератори на идеи. Те никога не седят неподвижни и са лесни за комуникация. Те се ориентират, когато подхождат добре към въпроса. И това се случва, ако бизнесът, който правят, им е наистина интересен. Алис Кълън се отличава със своята жизнерадост и безкраен поток от идеи. Именно тя организира сватбата на Бела и Едуард и именно тя, за да спаси племенницата си, отиде на друг континент в търсене на доказателства за своята безвредност.

Рак
Раците са много чувствителни и спокойни натури. Те имат добре развита интуиция. Те се интересуват от научна фантастика и странни неща. Силно привързан към семейството. Невинното момиче Бела, влюбило се във вампир, което е готово на всичко заради близките, се вписва добре под тази зодия.

Лъв
От самото име на зодиакалния знак вече става ясно какви качества имат Лъвовете. Те са благородни, горди, страстни, емоционални, дори малко егоистични. Лъвовете обичат да бъдат в центъра на вниманието и да се забавляват. За тях красотата и уникалността са важни. Най-известният вампир в света е олицетворение на страстта, смъртта и елегантността. Той е красив, опасен, не се подчинява на социалните норми. Чаровният граф Дракула е Лъв.

Дева
Девите винаги се стремят към съвършенство и ред. Те са критични към другите, както и към себе си. С всичко това Девите са фини натури и семейството е много важно за тях. Що се отнася до Розали Кълън. Въпреки че първоначално я възприемаме като много недружелюбен човек, от третата част на сагата разбираме, че тя само съжалява, че не може, подобно на Бела, да има семейство и деца.

Везни
За Везните основното е хармонията. Те са деликатни с всички. Най-малкото колебание обаче може да ги побърка. Стефан Салваторе от „Дневниците на вампира“ е много любезен вампир, той не се храни с човешка кръв, винаги е спокоен и много приятен за почти всички. Той обаче има и друга страна – „изкормвача“ – която може да се появи веднага щом вампирът изключи сетивата. Също така и Везните, и Стефан имат много интересна черта – обичат да дават сладки дрънкулки. Например колие с вербена за Елена.

Скорпион
Скорпионите са силни, мистериозни и имат силна личност. Трудностите не ги спират. Те винаги са готови да се впуснат в битка, преди това, разбира се, след като са изчислили всички рискове. Те са умни, властни, страстни, знаят как да чакат и не обичат да показват чувствата си. Но те могат да се разкрият само пред най-близките и скъпи хора. Дмитрий Беликов от Vampire Academy е точно същото. Данила Козловски, който играе този герой, казва за него: “Що се отнася до демонстрациите с лоши вампири, характерът ми е спокоен и хладнокръвен, но що се отнася до любовта – той е доста страстен човек.”

Стрелец
Стрелците са ентусиасти. Интересуват се от много: живот, хора и като цяло всичко, всичко, всичко. Те са оптимисти с добро чувство за хумор, така че лесно печелят хората. Те обичат да се обграждат с приятели, за да им помогнат. Вече познахте ли какъв вампир е? Разбира се, Каролайн Форбс от „Дневниците на вампира“. Тя е приятелска, винаги позитивна и въпреки че е станала вампир, все още не е загубила човечността си. Нейното хоби е да планира различни събития. „Адът по-скоро ще замръзне, отколкото да отменя абитуриентския бал“, казва Каролайн. Най-много той цени връзките с близките и се страхува да не ги загуби.

Козирог
Представителите на този знак са отговорни, усърдни, логични и знаят как да постигнат целите си. Външно те са слабо емоционални, предпазливи и отдръпнати. Основното за тях е кариерата. Джаспър Хейл от „Здрач“, преди да стане вампир, на млади години се издига до чин майор и след преобразуването командва армия от вампири. Той беше хладнокръвен, не се сближи с никого. „Той е бърз като мълния! Силата, скоростта и смъртта са всичко в него “, каза Джейкъб за Джаспър.

Водолей
Свободолюбиви личности с добро чувство за хумор. За тях познавачите и приятелите са много важни кой може да помогне или на кого Водолеите. Родените под този знак обаче са пълни с противоречия и много бързо могат да преминат от една крайност в друга. Деймън Салваторе има същите качества. Първо го разпознаваме като злодей, след това той става мил. Първоначално в продължение на няколко десетилетия той търсеше начини да изведе любимата си от плен и когато разбра, че тя изобщо не е в плен и не го обича, той я мразеше повече от живота си. Можеше да убие всички хладнокръвно и след това да жертва живота си за завръщането на другите от другия свят.

Риби
Рибите са загадъчни, уязвими, чувствителни, в зависимост от обстоятелствата. Те имат добре развита интуиция, разбират другите и са готови да помогнат на нуждаещите се. Въпреки това им е трудно да вземат решения. Те са същите като Луис от Интервю с вампира, изпълнено от Брад Пит. След смъртта на жена си и децата си Луис не можа да намери място за себе си. Тогава Лестат го намери и му даде избор: да стане вампир или да умре. Луис без съмнение се съгласи да стане вампир, но по-късно започна да се съмнява. Около 200 години вампирът не можеше да разбере кой иска да бъде и да се примири с новата си същност. www.ellegirl.ru/