Финикийската цивилизация е една от най-загадъчните и малко проучени.

Финикия е древна държава, която се е намирала на източното крайбрежие на Средиземно море с център в съвременен Ливан. Най-високият разцвет на финикийската цивилизация настъпва през 1200 – 800 г. пр.н.е.

Жителите на страната, финикийците, създали мощна цивилизация с добре развити занаяти, морска търговия и богата култура. Финикийската писменост беше една от първите записани в историята на фонетичните системи за писане.

Финикийците придавали голямо значение на деня от седмицата, когато човек се е родил, като приемат, че всеки ден от седмицата се насърчава с определена цел и определен набор от събития и действия, които попадат върху съдбата на човек в момента на неговото раждане.

Общо финикийците идентифицираха съответно седем знака според броя на дните от седмицата.

Iluit (родени в понеделник)

Това са хора, които никога не се стремят да запазят старото, те са създадени за промяна, за новото. Където и да се роди човек от понеделник, той няма да стане роб на традицията и предразсъдъците. Той смята, че наистина грандиозният, необходим и полезен може да бъде изграден, използвайки само съвременни знания и технологии, без да се оглеждаме за старото. Още от детството родителите, учителите, а след това началниците се опитват да размият съзнанието на тези хора, налагайки фалшиви ориентири и чувство за зависимост. Но усилията им често изчезват напразно. Преминали множество изпитания, тези хора получават свобода и обективен поглед към света.

Роденият в понеделник знае какво и как трябва да направи, за да успее. Такъв човек никога не изучава биографиите на видни исторически личности; той не иска да повтори нечия съдба, но иска да изгради своя собствена. В живота му няма авторитети и идоли, има само една цел.

Желязната воля и самочувствието са отлични решения на тези хора. Но често те само им пречат да успеят. Вместо да изучава опита на своите предшественици, да изважда най-доброто от него и да филтрира най-лошото, такъв човек прави всичко по свой начин, повтаря стотици често срещани грешки, харчи много енергия и време за нищо.

Илату (родени във вторник)

Този човек е в състояние да подобри създаването на някой друг. Той не може да започне да прави нещо от нулата, да започне работа от нулата. Но ако материалът вече е готов за него, той с удоволствие ще го полира, преобразува и ще го приведе в идеалната си форма. Човек от този знак може да вдъхне нов дъх във всичко старо, забравено и безполезно.

Той винаги е умен и опитен човек. Той е наясно с всички научни открития, знае (понякога приблизително, понякога точно) как работи това или онова устройство. Той е роден учен. Той обича да изчислява всичко, да създава теории и след това да ги тества на практика. Животът му може да не е свързан с науката, но такъв човек никога няма да погребе своите блестящи склонности в земята. Той ще се занимава със семейни акаунти, ще изгради свой собствен дом или ще намери други приложения за ума си.

Той не понася, когато хората предават своите възгледи или дори когато само леко променят мнението си за нещо. Някой ще го нарече православен и той се смята за верен и принципен. Хората от този знак са твърде упорити, така че имат малко приятели. На моменти изпадат в състояние на апатия, стават затворени.

Рахмают (родени в сряда)

Той не се опитва да намери Граала и да избави хората от бедност и болести. Действията, които правят хората известни и достойни за историческите книги, не са за него. Той знае, че повечето хора през целия си живот живеят в своя малък малък свят, състоящ се от роднини и колеги и това му подхожда. Той не се интересува от глобалния мир с неговите широко разпространени неприятности и радости.

Често такива хора стават строители, военни, поклонници. Той винаги е част от най-малко активната част на обществото, той е от тези, които създават основата на страната. Човек от този знак не обича твърде много властта и законите, но и не ги мрази. Той се чувства много по-уверен в обществената услуга, отколкото на страната на постоянно недоволната опозиция или в свободната професия. Харесва реда, харесва, когато хората правят това, което трябва, а не това, което харесват.

Финикийците вярвали, че родените в сряда никога няма да предадат, никога няма да се провалят. Във всеки спор, при всяка ситуация, той ще поддържа тези принципи, онези идеи, които е възприел от родителите и учителите си. Нито преместването в друга държава, нито огромното богатство (или, обратно, бедността) няма да го променят. Той ще остане себе си навсякъде: трудолюбив, изпълнителен и много консервативен човек.

Арцаят (родени в четвъртък)

Родени в четвъртък – винаги позитивни и любезни хора. Такъв човек е романтик, идеалист и мечтател, способен да вижда красотата във всичко, което го заобикаля и да вярва, че живее в най-добрите възможни светове. Такива хора имат невероятни фантазии и често свързват живота си с творческата професия. Със своята музика, картини, книги и други произведения на изкуството те правят света малко по-добър, разкриват най-ярките и най-добрите, които има. Оптимизмът на представителите на тази зодия няма да наруши нищо или дори да го разклати.

Те често успяват да предадат частица от положителната си енергия на другите. Те карат мързеливите да работят, мрачните да се усмихват, нещастните вдъхновяват, че животът дава втори шанс на всеки.

Тези хора са единствените представители на финикийския хороскоп, които са уважавани от родените в понеделник. Иноваторите (хората от понеделник) оценяват оригиналните им възгледи за живота.

Непрактичността на хората от четвъртък привлича към тях и други хора, но това не може да помогне за приличен живот. Дори тези хора да са доволни от живота си като скитащи философи и художници, те не могат да намерят любима половинка, която да се съгласи да сподели такъв живот с тях.

Астарит (родени в петък)

Тези хора постоянно се противопоставят на съществуващия ред. Те не ценят това, което ги заобикаля и какво им е помогнало да израснат и да получат независимост. Хората от този знак се доверяват на хаоса и анархията повече от държава с най-строги закони и съвършен ред. Правилата, дисциплината, законите ги причиняват отхвърляне.

Тези хора са силни защитници на хаоса. Те винаги се отличават с развит интелект и естествен магнетизъм. Те перфектно представят идеите си, карат другите да повярват в тях и да се бият с всичко, което им противоречи. Природата дава на тези хора не само изявите на лидер, тя ги награждава с талант, който им позволява да създават всеотдайни армии от напълно непознати хора. Всички представители на този знак са добре запознати с ораторството, много от тях са в състояние да хипнотизират масите.

Често дейността на такъв човек води до неочаквани резултати. Той се опитва да покаже на всички какви грешки са направили лидерите в страната, какви недостатъци има в социалната структура. И длъжностните лица и управниците вземат предвид всичките му коментари и премахват основните недостатъци. Финикийците вярвали, че именно благодарение на тези хора може да се създаде идеално общество.

Котаруит (родени в събота)

Такъв човек се чувства най-добре, когато създава материални облаги. Той не е роден за изкуство, не строи храмове и дворци, които след това се превръщат в архитектурни паметници. Той не композира музика и поезия, не пише книги, които променят мирогледа на милиони. Но в същото време той прави това, което всеки има нужда. Създаденият от него продукт е необходим във всяка страна и във всеки дом.

Тези хора успяват, когато станат лидери в областта на услугите, храните и производството на потребителски стоки. Такъв човек вярва, че духовен глад не съществува, но гладът, който тласка хората към ужасни престъпления, е съвсем реален. Сигурен е, че философите и поетите са паразити. Според представителите на този знак всеки човек трябва да създаде това, което можете да докоснете и видите, какво е необходимо за поддържане на живота и за задоволяване на физическите нужди. Те са практични, винаги знаят от какво се нуждае обществото и печелят от знанията си. Те се притесняват, че всички около тях са пълни и доволни.

Представителите на този знак са твърде меркантилни, но не подценяват своята интуиция, трудолюбие и наблюдение.

Рашапуит (родени в неделя)

Тези хора никога не се стремят да променят хората около тях, те са нетърпеливи да ги изучават и разбират. Хората от този знак не се интересуват само от психологическите характеристики на другите, те също се опитват да проучат подробно структурата на тялото си. Те се нуждаят от тези знания, за да излекуват хората (техния физически и духовен компонент).

Представители на този знак са тези, които учат и инструктират другите. Те могат да излекуват и коригират последствията от неправилен начин на живот и грешни решения. Но те предпочитат да разказват на човек за особеностите на неговото здраве и състояние на ума, да посочат кои цели трябва да бъдат постигнати и кои да заобиколят. Така тези хора са учители, които са научени да живеят в хармония с външния свят и със себе си.

Представителите на тази зодия са умни и благородни. Те съветват хората само това, което самите те са преживели и са напълно уверени в това. Тяхната доброта, грижа и щедрост изпълват света с енергия и доброта. На тези хора им липсва амбициозност и амбиция. За много други славата, популярността и властта само пречат и те имат нужда от тях. Родените в неделя лекуват само близки хора, въпреки че с помощта на техните знания и енергия те биха могли да излекуват градове, държави и целия свят.