Топ специалист в естетичната медицина консултира във Варна

103

 

Съвременните технологии са в услуга и на външния вид, твърди доц. Харун Чьологлу

Доц. д-р Харун Чьологлу, водещ специалист по пластична, реконструктивна и естетична хирургия от веригата високотехнологични болници Liv Hospital в Турция, ще консултира безплатно пациенти във Варна на 11 и 12 декември 2019 г. Доц. Чьологлу е сред търсените специалисти в южната ни съседка за естетични и реконструктивни корекции на бюста, естетична и функционална хирургия на носа, лицево-челюстна хирургия и операции в областта на главата и шията. Той пристига у нас по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до последните достижения в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят.

Съвременните технологии са в услуга както на човешкото здраве, така и на естетичната медицина, твърди доц. Чьологлу. Все повече хора, както жени, така и мъже, търсят този вид медицински услуги – някои под влиянието на социалните медии, а други за коригиране на естетически или функционален дефект, който реално влошава качеството на живот, посочва специалистът. Към оформяне на носа чрез ринопластика например някои пациенти прибягват за постигане на мечтаната форма, а други – за подобряване на затруднено дишане. Най-възрастната пациентка в практиката на доц. Чьологлу, подложила се на ринопластика, е била на 72 години и той се е съгласил на операцията, след като я прегледал и преценил, че аргументите й в полза на операцията са добри.

Независимо от причините за търсената хирургична намеса, всеки има правото да изглежда и да се чувства добре, категоричен е доц. Харун Чьологлу.

Все по-търсени са и естетичните корекции без хирургична намеса, отчита специалистът. Така например, вече споменатата корекция на носа може да се постигне и без разрези и болка, само с локална анестезия и прилагане на филъри. Това обаче е възможно само при определени пациенти и в определени граници – силно изявена гърбица на носа например не може да се коригира напълно с неоперативна ринопластика. Очакванията на пациента могат да бъдат насочени с помощта на компютърна симулация преди извършване на процедурата. За успеха на този метод е важно той да се прилага от медицински специалист с опит и задълбочени познания в анатомичните особености на носа, в противен случай може да доведе до нежелани резултати, твърди доц. Чьологлу.

Желаещите да се възползват от възможността за безплатна консултация с доц. Харун Чьологлу на 11-12 декември във Варна трябва да се запишат предварително на тел. 0878 500 730. 

Повече за „Медикъл Караджъ“:

Мисията на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“ е да подпомага пациенти от България при разрешаването на техния здравословен проблем, като ги свързва с водещи лечебни заведения в Турция, Испания, Австрия, Израел, Чехия, Украйна, Германия, САЩ и др. Благодарение на изградените партньорски взаимоотношения с клиники в цял свят и на натрупания опит, „Медикъл Караджъ“ може да предостави възможности за второ медицинско мнение, диагностика и лечение за всяка диагноза. Здравно-информационният център съдейства във всеки етап от лечението – както за комуникацията с клиниките, така и за организацията около пътуването, като услугите са напълно безплатни за пациента. 

Повече за Liv Hospital:

Наименованието на Liv Hospital е вдъхновено от принципа за „Leading International Vision (в превод – „водеща международна визия“) и от думата „live(живея). Днес болниците с бранда LIV посрещат пациенти от цял свят, като обединяват всички съвременни медицински технологии под един покрив. Високо квалифицирани медицински кадри, лично отношение и персонализирани терапии допълват концепцията за „медицина от бъдещето“. Всички медицински отделения са изградени в съответствие с подхода за 360-градусово обслужване, като обхващат профилактиката, диагностиката и лечението във всички сфери на медицината.

Ралица Василева

 

 

loading...